Zoontje Phil Foden haalt op Instagram meer dan 2 miljoen volgers op twee dagen

De voetbalwereld is een icoon rijker. Al sinds de finale van de Champions League is Ronnie Foden, het 4-jarig zoontje van voetballer Phil Foden, hét gespreksonderwerp op sociale media. Sindsdien gaat hij bij de voetbalfans door het leven als El Wey. Sinds afgelopen weekend heeft Ronnie ook een Instagrampagina en die ontplofte meteen.

Het voetbalseizoen zit er ondertussen al even op, dus hebben fans tijd om zich op andere zaken te focussen. Toch regent het op sociale media nog steeds beelden van de kampioenen- en Champions League-viering van de Engelse club Manchester City. En daarbij focussen fans niet op Erling Haaland of Kevin De Bruyne, maar wel op Ronnie Foden.

Treble

De populariteit van de 4-jarige Ronnie Foden is al een tijdje in opmars. Tijdens de kampioenenviering in 2022 stal het zoontje van Phil Foden (23) al de show en werd hij online vaak vergeleken met een miniversie van Vincent Kompany. Toch duurde het tot dit jaar vooraleer hij écht overal te zien was.

In 2023 won Manchester City, het team van Foden, namelijk alle mogelijke bekers. In mei wonnen ze voor de derde keer op rij de Premier League, even later volgde ook de FA Cup en uiteindelijk was de winst tegen Internazionale in de finale van de Champions League de kers op de taart.

El Wey

Die drie bekers moesten natuurlijk gevierd worden met de familie van de spelers. Zo waren de kinderen van de spelers bij alle drie de overwinningen op het veld te zien, en daarbij stal Ronnie Foden de show. Dat was ook terug te zien op de beelden die van de viering werden gemaakt. Ronnie was zowat overal en speelde met de kinderen van Kevin De Bruyne, trok de aandacht van Erling Haaland, probeerde de beker te tillen, enzovoort.

Het feit dat de jonge Foden op zo goed als alle foto’s van die overwinningen stond, ging al snel zijn eigen leven leiden op internet. Zo werd Ronnie al snel tot ‘El Wey’ gedoopt. Dat woord wordt gebruikt in de Spaanse straattaal en betekent ‘jongen’ of ‘gastje’. Dat de jonge Foden ondertussen al populairder is dan heel wat voetballers, is te zien op zijn Instagram. Zijn ouders maakten het account afgelopen weekend aan en ondertussen telt het al 2,2 miljoen volgers.

Meer
Lees meer...