Zot van boeken? Dan moet je deze 21 heerlijke plekjes zéker ooit bezoeken

Zot van boeken? Dan moet je deze 21 heerlijke plekjes zéker ooit bezoeken

Een boek lezen is altijd een beetje reizen … in je gedachten. Maar sommige boeken geven je ook écht zin om te vertrekken, en dan moet je dat gewoon doen! Dit zijn 21 fantastische plekjes waar alle boekenliefhebbers naartoe willen én moeten gaan. Let’s go!

1. The Fault in Our StarsAmsterdam, Nederland

Als Hazel en Augustus naar Amsterdam reizen, krijg je ongelofelijk veel zin om met hen mee te gaan. Wandelen langs de grachten, een bezoekje aan Het Achterhuis van Anne Frank, … Zijn we weg?

2. Into the Wild – Denali National Park, Alaska, Verenigde Staten

Als je Into The Wild leest, dan wil je niks anders dan alles onmiddellijk laten vallen en te vertrekken naar Amerika. Een zalige rondreis, om uiteindelijk in de wildernis van Alaska te overleven … Helemaal alleen, weg van alles. Klinkt heerlijk.

3. The Sisterhood of the Traveling PantsSantorini, Griekenland

Het verhaal speelt zich ook af in de Verenigde Staten en in Mexico, maar het is toch vooral als de jeansbroek in Santorini zit, dat we zin krijgen om te reizen. Een Grieks eilandje waar de liefde duidelijk aanwezig is … Beter wordt het niet.

4. Moon Palace – Wilde Westen, Verenigde Staten

Moon Palace is een verhaal van grenzen verleggen. Persoonlijke grenzen, maar ook de frontier in Amerika verleggen. Het verhaal begint in het New Yorkse Manhattan, maar al snel kom je in de Midwest terecht, om uiteindelijk via de prachtige canyons op een Californisch strand aan te komen. Zeg nu zelf, daar wil je toch van op verlof vertrekken?

5. The Girl With the Dragon TattooStockholm, Zweden

Je kan in Stockholm de huizen en de favoriete cafés van Mikael en Lisbeth bezoeken, maar het is toch vooral de mysterieuze Zweedse sfeer die ons zin geeft om zo snel mogelijk naar Stockholm te vertrekken.

6. The Little Coffee Shop of KabulKabul, Afghanistan

De hoofdstad van Afghanistan lijkt niet meteen de meest aantrekkelijke vakantieplek, maar dat is het wél als je dit boek leest. Je wordt meegezogen naar hartje Kabul, een exotische kleurrijke plaats vol culturele verwijzingen, liefde en hoop.

7. The Shadow of the WindBarcelona, Spanje

Carlos Ruiz Zafón werd zelf geboren in Barcelona, en dat merk je ook. Hij neemt je mee naar verschillende plekjes in de stad, die je daardoor ook echt wil ontdekken. ’t Is hoog tijd voor een zonnig citytripke, als je ’t ons vraagt.

8. Twilight – Forks, Washington, Verenigde Staten

Waarom Twilight ons zin geeft om naar het stadje Forks te reizen, waar Edward en Bella leven? Omdat het zo divers is: een regenwoud, maar ook bergen en prachtige stranden. Het lijkt ons gewoon een ideale plaats om tot rust te komen.

9. All the Light We Cannot See – Saint-Malo, Bretagne, Frankrijk

Een blind Frans meisje en een Duitse weesjongen komen allebei terecht in Saint-Malo, waar hun verhalen samenkomen. Je krijgt een prachtige beschrijving van de landelijke omgeving ernaartoe, maar ook van het droomstadje aan de kust. Niet te missen.

10. Romeo and JulietVerona, Italië

We geven toe: het is vooral de romantische sfeer die ons zin geeft om naar Verona te reizen. Ideaal voor een weekendje weg met je geliefde, toch?

11. Extremely Loud and Incredibly CloseNew York

Na de dood van zijn vader bij de aanslag op het World Trade Center, gaat Oskar op zoek naar antwoorden, door rond te dwalen in New York. Hoe kan het anders dat we zin krijgen om ook naar die wereldstad te vertrekken? Te beginnen bij Central Park natuurlijk, in de buurt waar Oskar woont.

12. Life of Pi – Puducherry, India

De manier waarop Pi zijn kindertijd in India beschrijft, schildert zo’n levendig beeld dat je echt zin krijgt om naar India te trekken. Niet gewoon om het te zien, maar om het te beleven: de geuren, de kleuren, de warmte, de smaken.

13. The Paris WifeParijs, Frankrijk

Het Parijs uit de jaren 20, yep, daar zouden wij wel eens naartoe willen gaan. Het artistieke centrum, de jazzmuziek, en gewoon het Parijse leven in het algemeen: het klinkt allemaal geweldig. Je zou voor minder goesting krijgen om (nog eens) naar de Franse hoofdstad te vertrekken, ook al is het ondertussen al 2015.

14. Where She WentNew York, Verenigde Staten

Where She Went is het vervolg op het verfilmde If I Stay, maar het is ook veel meer dan dat. Adam en Mia gaan in het boek op ontdekkingstocht in New York en komen op de meest geweldige plaatsjes. En die wil je natuurlijk ook zelf ontdekken.

15. Angels & DemonsRome

De boeken van Dan Brown zitten allemaal vol met verwijzingen naar bekende steden, maar Het Berinini Mysterie deden ons toch het meest verlangen. Logisch, want het boek neemt ons mee naar alle fantastische bezienswaardigheden in Rome én de mysteries ervan …

16. UsParijs, Amsterdam, München, Venetië, Sienna, Madrid en Barcelona

De opvolger van One Day, maar weer zoveel meer dan dat. Us neemt ons mee op een roadtrip door Europa. Dichtbij en toch ver weg … meer moet dat voor ons niet zijn.

17. Eat, Pray, LoveItalië, India én Bali

Nog zo eentje waarmee we in verschillende landen terechtkomen. In dit boek volgen we Elizabeth Gilbert die in Italië geniet van het lekkere eten (Eat), in India op zoek gaat naar spirituele kracht (Pray) en in Bali de liefde van haar leven vindt (Love) …

18. Beautiful Ruins – Cinque Terre, Italië

Beautiful Ruins speelt zich af in het fictieve stadje Porto Vergogna, aan de Italiaanse kustlijn. De cover van het boek toont één van de vijf dorpjes van de Cinque Terre, en dat is al genoeg om ons te doen wegdromen …

19. The Light Between OceansAustralië

Na vier harde jaren aan het Westfront, keert Tom terug naar Australië. Daar neemt hij een job aan als vuurtorenbewaker op Janus Rock, een verlaten eiland op bijna een halve dag van de kust. Een prachtige plek in onze gedachten, die we weleens in ’t echt zouden willen zien.

20. Lord of The Rings & The HobbitNieuw-Zeeland

Naar Middle-earth kunnen we natuurlijk niet reizen, maar dankzij de verfilmingen van deze boeken weten we dat Nieuw-Zeeland dicht in de buurt komt van dit prachtige gebied. Yep, daar zouden wij weleens willen verdwalen … en snel!

21. Harry Potter – Hogwarts, Schotland

We weten natuurlijk wel dat ‘Hogwarts’ geen échte plaats is, maar als je de Harry Potter-boeken leest is dat toch wel echt de plaats waar je naartoe wil. Het kasteel uit de films kan je trouwens echt bezoeken, in Northumberland. Maar de magie, die moet je wel nog altijd in je gedachten beleven … of niet? 😉

Zeg het eens: wanneer zijn we weg?

Bronnen: BuzzFeed, Huffington Post, Mother Nature Network, roomer Blog

Gesponsorde artikelen