Zot van koffie, maar niet van verkleurde tanden? Dan is er nu doorzichtige koffie

Zot van koffie, maar niet van verkleurde tanden? Dan is er nu doorzichtige koffie

Een tasje koffie ’s ochtends bij het ontbijt, je kent het vast wel. Maar misschien ben je geen fan van je verkleurd gebit door die heerlijke kopjes cafeïne? Dan is er nu goed nieuws voor jou, want er bestaat nu doorzichtige koffie. Maar je moet ze koud drinken.

David en Adam Nagy zijn twee Slovaken die in Londen wonen en zij zochten een oplossing om hun geliefde koffie te drinken zonder dat hun tanden daardoor verkleurden. Nu hebben ze Clear Coffee op de markt gebracht, een drankje dat naar eigen zeggen bestaat uit “Arabische koffiebonen van hoge kwaliteit en water” en is gemaakt “door methodes die nooit eerder werden toegepast”.

“Het productieproces duurt zo’n drie uur”, zegt David Nagy aan Buzzfeed. “Een week nadat we de koffiebonen geroosterd hebben, worden ze verwerkt tot Clear Coffee.” Er zijn geen artificiële smaken, suikers of bewaarmiddelen toegevoegd aan het brouwsel.

Koude koffie

Het drankje is doorzichtig en wordt verkocht in glazen flesjes. Dat betekent dus dat het drankje niet warm is zoals we gewoon zijn van ons bakje troost, maar smaakt als een soort van ijskoffie, een cold brew zeg maar. Je kan het ook gebruiken om een cocktail mee te maken.

De meningen over Clear Coffee zijn verdeeld. De een zegt dat het smaakt naar een krachtige cold brew, maar anderen zeggen dat het smaakt naar water met een nasmaak van koffie.

Online bestellen

Het drankje is voorlopig alleen te koop in Selfridges en Whole Foods Market in het Verenigd Koninkrijk. Twee flesjes van 200 ml kosten zo’n 7 euro.

Je kan het ook online bestellen, maar er worden voorlopig enkel bestellingen verzonden naar het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.

Gesponsorde artikelen