Zot van sushi maar ook chocoladefreak? In Japan hebben ze nu KitKat sushi

Zot van sushi maar ook chocoladefreak? In Japan hebben ze nu KitKat sushi

Smaken verschillen, zeker als je verschillende culturen vergelijkt. In Japan krijg je sprinkhanen, kwallen, schildpadden en paardenvlees op je bord. De nieuwste lekkernij daar? Sushi met KitKat repen als hoofdingrediënt.

Sinds enkele jaren zijn de Japanners verzot op KitKat repen. Het tussendoortje is er inmiddels zo populair dat de KitKat chocolateries in Tokio als paddenstoelen uit de grond schieten.

Volgens Entabe opent op 2 februari de eerste KitKat stand-alone store in het Ginza district in Tokio. Dat is één van de meest chique winkelbuurten van de stad.

Om dat te vieren wil KitKat zijn klanten een nieuwe, extravagante chocolade experience voorschotelen, een experience die past bij een luxechocolatier. De winkel zal sushi KitKats verkopen, smullen toch? Ja ja, hartige sushi met stukjes chocoladekoek.

Klinkt allemaal als een grap? Vorig jaar was het dat ook. Op 1 april 2016 bracht KitKat Japan een fake reclameaffiche uit voor KitKat sushi.

Maar nu is het serieus. Het snoepje zal zonder zwanzen verkrijgbaar zijn in drie smaken: Maguro (tonijn), Tamago (ei) en Uni (zee-egel). Voeg daar nog eens chocolade bij, en je krijgt natuurlijk een totaal ander smaakresultaat (en hopelijk geen buikloop). De KitKat sushi wordt in beperkte voorraad aangeboden tussen 2 en 14 februari. Een doosje kost je 3,000 yen (± 25 euro).

Maguro

Maguro is frambozen KitKat op gepofte rijst en witte chocolade. Aziatisch zoetzuur: de zoetheid van chocolade met de zuurheid van roodfruit.

Uni

Uni bestaat uit KitKats met meloen- en mascarponekaassmaak op rijst. Het geheel is in gunkan-maki style samengebonden met zeewier.

Tamago

Tamago bestaat uit pompoenpudding KitKats op gepofte rijst en witte chocolade. Het geheel wordt samengehouden door een streepje zeewier voor een zachtere smaak.

Gesponsorde artikelen