Zot weekendje: een releasedatum voor ‘Deadpool’ én de opvolger voor ‘X-Men Apocalyps’ is binnen

Zot weekendje: een releasedatum voor ‘Deadpool’ én de opvolger voor ‘X-Men Apocalyps’ is binnen

Liefhebbers van de betere superheldenfilm hebben een klein topweekendje achter de rug, want de releasedatum van de opvolger van ‘Deadpool’ is bekendgemaakt. En alsof dat nog niet genoeg was, ook de volgende X-Men heeft een naam: na ‘Apocalypse’ komt ‘Dark Phoenix’, en ook daar is een releasedatum voor.

Nadat het járen duurde voor Deadpool uberhaupt in de zalen kwam, mogen we nu wél blij zijn: de antiheldenfilm met Ryan Reynolds krijgt een vervolg. Die komt op 1 juni 2018 in de zalen. Nog wel even tandenbijten dus, maar wel de vliegende start van een blockbusterzomer. Je kan ook al een teaser bekijken, en daar werden hele hordes vrouwen enthousiast over toen bleek dat je er Reynold’s achterkant in kan bekijken. Nog eens? Graag gedaan.

En dan is er nog dat tweede nieuwtje, uit de stal van Marvel, de sequel van X-Men: Apocalyps. De volgende, deze keer wel degelijk zonder sterkhouder Wolverine, zal Dark Phoenix zijn. Dat wil zeggen dat Marvel eindelijk een deugddoend vervolg wil breien aan de verhaallijn die twee decennia geleden werd opgestart en toch een beetje een lauw einde kende in The Last Stand.

Deze keer is het niet Famke Janssen die in de huid van de overpowerde Jean Grey kruipt, maar Game Of Thrones-veteraan (voor zover je dat kan zeggen over een vrouw van 21) Sophie Turner. Zij zal waarschijnlijk in deze film laten zien hoe de schuchtere Jean Grey een onstopbare telekinetische telepaat wordt, die de ultieme vijand van Dr. Xavier en z’n X-men bedreigt.

Gesponsorde artikelen