Zotte dingen: Qmusic krijgt eigen zender Q2, wat meteen het einde betekent van 2BE

Zotte dingen: Qmusic krijgt eigen zender Q2, wat meteen het einde betekent van 2BE

Het was even geleden, maar Vlaanderen mag zich opnieuw schrapzetten voor een gloednieuwe televisiezender: Q2! Ofwel, de brand new televisiepoot van radiozender Qmusic. De doelgroep blijft net zoals bij 2BE jonge koppels, maar het aanbod wordt aangevuld met nieuwe programma’s rond avontuur, muziek en beleving. Vanaf september geen 2BE meer dus, maar wel Q2.

“Bij MEDIALAAN willen we sterke merken bouwen”, zegt Erwin Deckers, CCO van MEDIALAAN. “De kijkcijfers van 2BE zijn zeer goed. Maar het merk leeft te weinig in Vlaanderen. Met Q hebben we een sterk merk in huis dat een generatie aanspreekt die we met Q2 willen bereiken. Daarom kiezen we ervoor om van Q ook een televisiemerk te maken. De baseline ‘You make us Q’ zal vanaf september dus voor zowel radio als tv gebruikt worden.”

Extra aanbod

“Jonge koppels vinden alsmaar meer hun weg naar onze tweede’ zender”, zegt Ricus Jansegers, programmadirecteur van MEDIALAAN. “Met tien procent marktaandeel dit voorjaar zijn we daarmee trouwens de vierde grootste zender in Vlaanderen. Vanaf september scherpen we de zender aan. De beste internationale series en films en Champions League aangevuld met muziekprogramma’s, avontuur en beleving.”

Meer details over de invulling van het nieuwe programmaschema van Q2 volgt eind augustus bij de start van het nieuwe televisieseizoen.

Gesponsorde artikelen