‘Zoutelande’ van BLØF is nu het meest succesvolle Nederlandstalige nummer ooit

‘Zoutelande’ van BLØF is nu het meest succesvolle Nederlandstalige nummer ooit

‘Zoutelande’ van BLØF feat. Geike Arnaert heeft vandaag in Nederland het record van Marco Borsato en zijn nummer ‘Rood’ gebroken. Hierdoor is het nummer nu zowel in Vlaanderen als in Nederland het meest succesvolle Nederlandstalige nummer aller tijden. 

Zoutelande van BLØF feat. Geike Arnaert is de hit van het moment. Want of je het nu wil of niet, het nummer beheerst al wekenlang de hitlijsten in zowel Vlaanderen als Nederland en nu mag het een uniek record op z’n naam schrijven.

Meest succesvolle Nederlandstalige nummer ooit

In Nederland staat Zoutelande nu al 36 weken in de Mega Top 50, waardoor het nu Rood van Marco Borsato voorbijsteekt. De hit van Marco Borsato was 11,5 jaar lang het meest succesvolle Nederlandstalige nummer bij onze noorderburen, maar moet nu dus de duimen leggen voor Zoutelande.

Zoutelande is eigenlijk een remake van het Duitse nummer Frankfurt Oder van Bosse feat. Anna Loos. Maar voor je BLØF begint te beschuldigen van plagiaat: het waren de originele makers van het Duitse nummer die aan BLØF voorstelden om één van hun nummers uit te brengen in het Nederlands. BLØF koos voor Frankfurt Oder, vertaalde het naar Zoutelande en scoorde zo z’n grootste hit ooit.

Vlaams record

Dit Nederlandse record volgt amper een paar dagen nadat het nummer een gelijkaardig record haalde in België. Zoutelande stond eerder deze maand voor de 21ste week op rij op nummer één in de Vlaamse ultratop 50. Dat is de top met enkel Nederlandstalige nummers. Het stak hierdoor het nummer Horizon van Tourist LeMC feat. Spiritually Wally voorbij, dat met 20 weken het vorige record in handen had.

Maar nu Zoutelande ook bij onze noorderburen het meest succesvolle Nederlandstalige nummer ooit is, mogen we dus zeggen dat het het meest succesvolle Nederlandstalige nummer is over de volledige taalzone. Geen enkel nummer wist daar eerder in te slagen.

Zoutelande

Het nummer Zoutelande werd een enorm succes, waar ook het dorpje in Nederland de gevolgen van kon ondervinden. Het kustdorpje wordt nu namelijk overspoeld door toeristen, die allemaal eens wilden kijken waar het nu precies is dat BLØF Geike Arnaert zo blij waren om te zijn.

Waar Zoutelande lange tijd een verborgen parel aan de Nederlandse kust was, is het nu dus een van de populairste bestemmingen voor een dagje zee. Zowel Nederlanders als Vlamingen vinden nu veel sneller hun weg naar Zoutelande en z’n oude strandhuisjes. Al moeten we je wel teleurstellen, het oude, gammele strandhuis uit het nummer bestaat niet echt.

Beluister hier nog eens Zoutelande (als je het nog niet beu geluisterd zou zijn):

Gesponsorde artikelen