Zoveel geld mag je per maand uitgeven aan kleren. Oops …

Zoveel geld mag je per maand uitgeven aan kleren. Oops …

Shoppen is voor velen een verslaving. Je bent onderweg naar je vriendin, maar passeert toch die ene winkel waar je toch even moet binnenlopen en voor je het weet kom je met twee zakken buiten. Oops! Maar hoeveel zou je mogen uitgeven aan kleren per maand? Blijkbaar ligt dat bedrag veel lager dan we denken …

Ben jij ook zo’n gek die zich niet kan inhouden als het op shoppen neerkomt? Dan tel je maandelijks waarschijnlijk heel wat centjes neer voor jouw leuke outfits. Maar wist je dat, als je een gezonde financiële situatie wil, per maand toch geen te hoog bedrag mag uitgeven aan je kleren? Kenners spreken in Elite Daily en Financial Best Life van een maximum van 5 procent van je totale maandloon. En 5 procent is echt niet veel toch?

90 euro per maand

Stel dat je een nettoloon hebt van 1.600 euro, dan zou je per maand maar 80 euro mogen opdoen aan kleren. Dat lijkt echt niet veel aangezien je waarschijnlijk regelmatig een bloesje of broek koopt. En dat kan wel optellen na een tijdje …

Daarnaast mag je niet vergeten dat je soms twee of drie maanden helemaal niets koopt en dan op één shopnamiddag toch helemaal loco gaat en genoeg kleren inslaat voor het volgende seizoen. En dan kan je gemiddeld wel over die 80 euro per maand zitten hé.

Waarom?

Volgens experten zou de 5 procent-regel er ook voor zorgen dat je niet in de schulden komt te staan of geld tekort zal hebben. Als je deze regel toepast, zal je voldoende kleren en ga je ook geen geld tekort hebben op het einde van de maand.

Uiteindelijk moet je zelf een beetje aanvoelen waar jij je goed bij voelt. Als je shoppen toch niet achterwege kan laten, moet je misschien gewoon wat minder geld uitgeven aan eten.

Geef jij meer of minder geld uit aan kleren per maand?

Gesponsorde artikelen