Zoveelste blamage voor Apple: iPhone X overleeft crashtest niet

Zoveelste blamage voor Apple: iPhone X overleeft crashtest niet

De langverwachte iPhone X is deze week eindelijk beschikbaar in België, al blijkt het toestel niet erg stevig te zijn. Voor 1.159 euro zou je toch verwachten dat je iPhone tegen een stootje kan. Het populaire verzekeringsplan SquareTrade deed een aantal crashtests, en zo blijkt dat de iPhone X de meest breekbare Apple-telefoon ooit is.

Misschien heb je er al eentje gekocht, of misschien twijfel je nog een beetje. Toch de moeite om dan even verder te lezen, want 1.159 euro is heel veel geld. Met de bijzondere iPhone heeft Apple de barrière van duizend euro voor een smartphone moeiteloos doorbroken. SquareTrade, dat onder andere voor zo’n dure toestellen verzekeringen aanbiedt, heeft de iPhone X aan een crashtest onderworpen.

De meest breekbare ooit

De resultaten zijn slecht nieuws voor iedereen die regelmatig met een gebroken scherm zit. Volgens de test is de iPhone X de meest breekbare die Apple ooit gemaakt heeft. Er zijn verschillende proeven mee uitgevoerd: een frontale val met het glazen scherm, een val op de rug van de iPhone, een afdichtingstest, een val aan hoge snelheid en een test waarbij het toestel flink geschud werd.

Bij iedere test waren de resultaten helaas ondermaats. In tegenstelling tot wat Apple eerst beweerde, moeten de onderzoekers vaststellen dat het nieuwe glas van de iPhone X juist het meest fragiele van alle iPhones is. Daar komt nog eens bij dat het erg duur is om het toestel te herstellen: meer dan 600 euro, enkel voor het scherm betaal je al 300 euro. Voor die prijs kan je van sommige andere producenten al een nieuw toestel kopen.

De raad die ze daarom geven is van zeker een vorm van bescherming voor je iPhone X te kopen. Iets voor je scherm en ook een houder om je toestel in te steken. Voor 1.159 euro is dat wellicht geen zware investering meer. Zeker als je weet dat het aantal gebroken schermen nu al niet meer te tellen is.

Bekijk hieronder de resultaten van de crashtest:

Gesponsorde artikelen