Zoveelste lid van Slipknot stopt ermee, dit keer na ruzie over centen

Zoveelste lid van Slipknot stopt ermee, dit keer na ruzie over centen

Chris Fehn, sinds jaar en dag percussionist bij Slipknot, verlaat de band. De aanleiding is een ruzie over geld. De mannen van Slipknot zijn volop hun zesde plaat aan het opnemen en hebben een Amerikaanse tour voor de boeg. De band staat deze zomer op Graspop.

Slipknot heeft aangekondigd dat ze verdergaan zonder hun percussionist Chris Fehn. Die zat al sinds 1997 in de band. Fehn zou de rest van de band aangeklaagd hebben terwijl hij nog actief was bij Slipknot. Dat meldt het muziekmagazine The Blast.

Fehn sleept zijn voormalige bandmakkers voor de rechter omdat hij het niet eens is met hoe de inkomsten van Slipknot verwerkt worden. Fehn zou gedacht hebben dat het geld, dat Slipknot uit tours en de verkoop van merchandise haalt, door één bedrijf afgehandeld wordt. Fehn zou er achter gekomen zijn dat de band nog met andere bedrijven in zee gegaan was zonder zijn medeweten.

(Slipknot staat op zaterdag 22 juni op Graspop.)

Band reageert teleurgesteld

“De focus van Slipknot ligt nu op het maken van de zesde plaat en onze toekomstige shows over de hele wereld”, schrijft de band op hun website. “Chris weet waarom hij geen deel meer uitmaakt van Slipknot. We zijn teleurgesteld dat hij ons beschuldigt in plaats van te doen wat nodig is om bij Slipknot te blijven. We hadden liever gehad dat hij dit pad niet ingeslagen was, maar evolutie hoort nu eenmaal bij het leven. Long Live The Knot.”

Persoonlijk bericht van Corey Taylor

Zanger Corey Taylor schreef nog over het voorval op Twitter: “Je zal vandaag veel bullshit lezen. Dit is alles wat ik daarover ga zeggen. Wacht maar tot de waarheid naar boven komt. Long Live The Knot.” Taylor heeft de tweet ondertussen verwijderd.

Nieuwe plaat

Slipknot maakte pas nog bekend dat hun nieuwe plaat op 9 augustus het daglicht zal zien. Of het vertrek van hun percussionist daar verandering in zal brengen, is niet geweten. De band beschikt namelijk over twee percussionisten en een drummer dus het is helemaal niet zeker dat de opnames van de nieuwe plaat in het gedrang komen. Drummer Joey Jordison vertrok in 2013 trouwens na 18 jaar bij de band. Hij werd vervangen door Jay Weinberg van Against Me! en Madball.

EPA

Dit waren de 25 beste concerten op Graspop 2018.

Gesponsorde artikelen