Left Right
scrollTop top

Zuckerberg: moslims altijd welkom op Facebook


Zuckerberg: moslims altijd welkom op Facebook

Facebookbaas Mark Zuckerberg neemt het in een bericht op zijn eigen medium op voor moslims. “Na de aanslagen in Parijs en de haat van deze week kan ik mij voorstellen dat moslims bang zijn de dupe te worden van andermans acties”, schrijft Zuckerberg.

Met de “haat van deze week” doelt hij wellicht op de uitspraken van presidentskandidaat Donald Trump. Die zei eerder deze week dat hij een inreisverbod wil voor alle moslims.

“Als Jood, hebben mijn ouders mij geleerd in verzet te komen tegen aanvallen op groepen, ook als je zelf niet vandaag wordt aangevallen”, aldus de Facebooktopman. “Uiteindelijk doen aanvallen op de vrijheid iedereen pijn.”

Zuckerberg meldt verder dat moslims altijd welkom zullen zijn op zijn website. “We zullen vechten voor jullie rechten en willen een vredige en veilige omgeving voor jullie creëren.”

De aanslag op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo en de latere terroristische aanslagen in Parijs waren in 2015 de twee meestbesproken onderwerpen onder Europese Facebook-gebruikers blijkt ondertussen. Wereldwijd kwamen de aanslagen in Parijs op de tweede plaats, en waren de aanstaande presidentsverkiezingen in de VS het meestbesproken onderwerp.

De wereldwijde top 10:

1. Presidentsverkiezingen in de VS 2. Aanslagen in Parijs op 13 November 3. Syrische Burgeroorlog & Vluchtelingencrisis 4. Aardbeving Nepal 5. Griekse Financiële Crisis 6. Homohuwelijk 7. Strijd tegen ISIS 8. Charlie Hebdo aanslag 9. Protesten in Baltimore 10. Schietpartij Charleston & debat rondom vlag


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  58.640.945
 • Aantal
  doden
  1.387.976
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  558.779
 • Aantal
  doden
  15.618