Left Right
scrollTop top

Geen supporters in het stadion? In Zuid-Korea lossen ze dat op met sekspoppen


FC Seoel Stadion
© Shutterstock

In Zuid-Korea zorgt een voetbalclub FC Seoul voor heel wat ophef nadat er sekspoppen werden aangetroffen in de tribunes. De club wilde op die andere manier ‘sfeer’ brengen omdat toeschouwers niet langer toegestaan zijn door het coronavirus.

De voetbalcompetities worden stilaan weer op gang getrapt, al vinden de meeste wedstrijden voorlopig wel plaats achter gesloten deuren. Ook in de K-League, de Zuid-Koreaanse voetbalcompetitie, is dat het geval. Omdat spelen in een leeg stadion niet erg aangenaam is, gingen de clubs op zoek naar originele alternatieven. Zo werden de lege plekken opgevuld met spandoeken, foto’s en verklede groenten.

“Wisten niet dat het sekspoppen waren”

Alsof dat nog niet gek genoeg is, deed FC Seoul er nog een schepje bovenop. Zonder het zelf te beseffen, plaatste de club uit de hoofdstad sekspoppen in de tribunes. Naar eigen zeggen wilden ze daarmee “een element van plezier” toevoegen. Een grappig beeld, al lijken ze het daar in Zuid-Korea niet mee eens te zijn. De actie kan in eigen land rekenen op heel wat negatieve reacties.

Ondertussen heeft de club uitgebreid zijn excuses aangeboden. In een verklaring uitte FC Seoul “oprecht berouw” voor het incident. Daarbij steekt het de hand niet in eigen boezem. Volgens FC Seoul gaat het om een groot misverstand. Hoewel de club de garantie zou hebben gekregen dat er geen seksuele objecten zouden worden gebruikt, belandden er door een miscommunicatie met de leverancier alsnog enkele sekspoppen in het stadion.

Situatie in Zuid-Korea

Ook in Zuid-Korea liep het voetbal een serieuze vertraging op, al wordt er sinds 8 mei al wel weer gespeeld op het hoogste niveau. Net zoals in andere grote competities, zoals de Duitse Bundesliga, worden de wedstrijden afgewerkt achter gesloten deuren. Daarnaast legde de K-League een hoop andere maatregelen op. Spelers mogen hun doelpunten niet langer uitgebreid vieren en ook het geven van handdrukken, spugen en het uitgebreid praten met andere spelers is niet langer toegestaan.

In tegenstelling tot veel Europese landen, gaat de gezondheidstoestand in Zuid-Korea er enorm op vooruit. Op maandag detecteerde het land 15 nieuwe besmetting met Covid-19. Op diezelfde dag overleed er slechts een persoon aan het virus. In totaal telt Zuid-Korea 11.065 gevallen en 263 dodelijke slachtoffers. Daarmee het een stuk beter dan België, dat meer dan  54.000 besmettingen en 8.924 dodelijke slachtoffers telt.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810