Zuid-Koreaanse actiefilm ‘Ballerina’ krijgt officiële trailer

Eerder kregen we al de eerste teaser te zien voor de nieuwe Zuid-Koreaanse actiefilm van Netflix, Ballerina. Maar nu is er ook de officiële trailer. In de film volgen we Ok-ju (Jeon Jong-seo) die op vraag van haar overleden vriendin Min-hee (Park Yoo-rim) wraak probeert te nemen op Pro Choi (Kim Ji-hoon) en dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan te zijn.

Netflix blijft sterk inzetten op content van Zuid-Koreaanse bodem. Zo verschenen dit jaar al de reeksen The GloryCelebrity en Mask Girl. Maar ook films uit Zuid-Korea scoren op de streamingdienst. Zo waren er dit jaar al JUNG_E en Unlocked. Op vrijdag 6 oktober pakt Netflix uit met nog een nieuwe Zuid-Koreaanse film: Ballerina.

Ballerina

In Ballerina volgen we Ok-ju (Jeon Jong-seo). Zij werkte in het verleden als bodyguard, waardoor ze goed is in martial arts, zwaardvechten, schieten en rijden met een motor. In de trailer krijgen we te zien hoe haar vriendin, ballerina Min-hee (Park Yoo-rim), overlijdt. Maar Min-hee had nog een laatste vraag voor Ok-ju. Ze wil wraak nemen op Pro Choi (Kim Ji-hoon). Dit zorgt ervoor dat Ok-ju haar leven op het spel zet. In de trailer krijgen we zo al verschillende vechtscènes te zien met Ok-ju en Pro Choi.

Wie Money Heist: Korea heeft gezien, zal alvast verschillende acteurs herkennen. Hoofdrolspeelster Jun Jong-seo was in Money Heist: Korea namelijk te zien als Tokyo. Eerder speelde ze ook een van de hoofdrollen in de gelauwerde film Burning. Ook Kim Ji-hoon was te zien in Money Heist: Korea. Hij speelde de rol van Denver. Recent was hij ook te zien in de Netflixreeks Love To Hate You. De derde hoofdrolspeelster is Park Yoo-rim, die je kan kennen van My First First Love en Extraordinary Attorney Woo. Ze was ook te zien in de Japanse film Drive My Car die genomineerd werd voor 4 Oscars en er daar eentje van kon verzilveren. Het ging om de eerste Oscar voor Best International Feature Film voor een Japanse film ooit.

Bekijk hier de officiële trailer voor Ballerina:

Ballerina verschijnt op vrijdag 6 oktober 2023 op Netflix. In tussentijd op zoek naar iets anders? Bekijk dan hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...