Zuid-Koreaanse actiereeks ‘Song of the Bandits’ staat nu op Netflix


Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de nieuwe Zuid-Koreaanse reeks Song of the Bandits. Het gaat om een actiereeks die zich afspeelt in de jaren 1920 op de grens tussen Noord-Korea en China.

Aan het begin van het jaar kondigde Netflix aan dat het dit jaar met maar liefst 34 Zuid-Koreaanse titels zou komen. We zijn ondertussen al iets meer dan halverwege het jaar en een groot deel van deze series en films is ondertussen verschenen. Maar er komen nog heel wat titels aan. Een daarvan is de actiereeks Song of the Bandits die vanaf vandaag op Netflix te vinden is.

Song of the Bandits

Song of the Bandits speelt zich af in Korea in de jaren 1920, tijdens de Japanse bezetting. Een groep Zuid-Koreanen trekt naar de regio Jiandao (Gando) in China. Dit is een betwiste regio aan de huidige grens van Noord-Korea en China waar Korea zal proberen om zijn landgenoten te beschermen.

We volgen Lee Yoon (Kim Nam-gil), een Koreaan die aan de slag is bij het Japanse leger in Zuid-Korea. Hij laat alles achter en trekt naar Jiandao om daar als bandiet de Koreaanse bewoners van de regio te beschermen. Lee Chung-soo (Yoo Jae-myung) is de leider van de Koreaanse bevolking in Jiandao. Hij was daarvoor een legercommandant van de onafhankelijkheidsbeweging. Nam Hee-shin (Seohyun), die haar echte identiteit geheim houdt, is dan weer aan de slag is bij het spoorwegbureau voor de – door Japan gecontroleerde – regering van Korea. Aan de andere kant maken we kennis met Lee Gwang-il (Lee Hyun-wook). Hij is een Japanse officier die niet moet weten van Lee Yoon en zelfs huurmoordenaar Eon-nyeon (Lee Ho-jung) inschakelt om Lee Yoon te vermoorden.

De reeks kan dus beroep doen op een Zuid-Koreaanse sterrencast. Zo waren Kim Nam-gil (Memoir of a MurdererIsland), Yoo Jae-myung (Itaewon ClassStrangerHwarang), Lee Hyun-wook (Remarriage & Desires, Mine) en Lee Ho-jung (NeverthelessLet Me Introduce Her) al in tientallen series en films te zien. Seohyun is dan weer het beste bekend omdat ze een deel uitmaakt van de legendarische K-popgroep Girls’ Generation. Maar ook zij was al te zien in verschillende series en films.

De negen afleveringen van Song of the Bandits zijn nu te vinden op Netflix.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Song of the Bandits:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...