Zuid-Koreaanse sciencefictionfilm ‘JUNG_E’ van maker van ‘Train to Busan’ en ‘Hellbound’ krijgt teaser trailer

Netflix komt volgende maand met een veelbelovende nieuwe sciencefictionfilm. Het gaat om de film JUNG_E die van de hand is van de gerenommeerde regisseur Yeon Sang-ho, die eerder al verantwoordelijk was voor de kaskraker Train to Busan en de succesvolle Netflixserie Hellbound.

Het is geen geheim dat Netflix blijft inzetten op Zuid-Koreaanse content. Nog voor het succes van Squid Game – nog altijd de populairste reeks ooit op de streamingdienst – werd besloten om volop te investeren in Koreaanse films, series, documentaire en andere programma’s.

Dat bracht ondertussen al heel wat succesvolle zaken naar Netflix. Zo was er eerder dit jaar onder andere de onthutsende documentaire Cyber Hell: Exposing an Internet Horror en kregen we recent het tweede seizoen van de realityreeks Single’s Inferno. Daarnaast zijn er ook wat Zuid-Koreaanse series – zoals Money Heist: Korea, de herwerking van La Casa de Papel – en films.

Robot Jung_E

In die laatste categorie komt er binnenkort een nieuw, prestigieus project aan. Het gaat om de film JUNG_E. Die speelt zich af in de 22ste eeuw op een aarde die door de klimaatverandering onbewoonbaar is geworden voor de mens. In die chaos breekt een burgeroorlog uit in de schuilkelder waarin de overgebleven mensen wonen. De overwinning in die oorlog ligt voor het grijpen voor wie er als eerste in slaagt om de legendarische huurlinge Jung_E succesvol te klonen als robot.

JUNG_E is de nieuwste film van regisseur Yeon Sang-ho. Die brak in 2016 door met de horrorfilm Train to Busan en maakte daarvoor in 2020 een sequel met de naam Peninsula. Voor Netflix maakte hij vorig jaar de serie Hellbound, die een enorm succes werd en binnenkort een tweede seizoen krijgt.

Cast

In Hellbound maakten onder andere Kim Hyun-joo en Ryu Kyung-soo deel uit van de cast. Zij werken voor JUNG_E opnieuw samen met Yeon Sang-ho. Kim Hyun-joo speelt de robot Jung_E terwijl Ryu Kyung-soo de rol van Sang-Hoon op zich neemt. Hij is hoofdonderzoeker van het team dat instaat voor het klonen van het brein van Jung_E.

De teamleider van dat onderzoeksteam is Seohyun, een rol die gespeeld wordt door Kang Soo-yeon. Het wordt meteen ook de laatste keer dat we deze vaak bekroonde actrice aan het werk zullen zien. Op 7 mei 2022 stierf ze op 55-jarige leeftijd namelijk aan een hersenbloeding.

Bekijk hier de teaser trailer van JUNG_E:

JUNG_E is vanaf 20 januari 2023 te bekijken op Netflix. Zoek je in tussentijd nog iets anders om te bekijken, check dan onze lijst met de 50 beste series.

Meer
Lees meer...