Zuid-Koreaanse singer-songwriter WOODZ komt naar Europa

De Zuid-Koreaanse singer-songwriter WOODZ komt met zijn ‘OO-LI and’-tour naar Europa. Hij zal daarbij halt houden in Londen en Parijs. WOODZ maakte in het verleden deel uit van de K-popgroepen Uniq en X1, maar is sinds enkele jaren actief als soloartiest. Het worden zijn eerste optredens in Europa.

De tijden waarin K-popgroepen tijdens hun “wereldtournee” enkel naar Azië en Noord-Amerika trokken, lijken voorbij te zijn. De afgelopen weken waren KARD, TWICE en (G)I-DLE zo al te zien in Europa. Volgende maand is het de beurt aan B.I en een verzameling K-popartiesten voor M Countdown in Paris. En nu heeft ook WOODZ de Europese tak van zijn tour aangekondigd.

WOODZ

WOODZ, die eigenlijk Cho Seung-youn heet, is op dit moment 27 jaar oud, maar heeft al heel wat verschillende projecten gehad. In 2014 maakte hij z’n debuut als rapper bij de groep UNIQ, met Chinese en Koreaanse leden. Een jaar later, maakte hij deel uit van de groep M.O.L.A, met onder andere Vernon van Seventeen en Kino van Pentagon. Nog later maakte hij, toen onder de naam Luizy, zijn solodebuut. In 2018 veranderde hij z’n artiestennaam naar WOODZ en bracht hij onder die naam enkele nummers uit.

De grote doorbraak van Cho Seung-youn kwam er echter bij z’n deelname aan de talentenjacht Produce X 101. Daar eindigde hij op de vijfde plaats en werd hij zo een van de elf leden van X1. Maar die groep was een heel kort leven beschoren nadat aan het licht kwam dat de zender Mnet de resultaten van de finale gemanipuleerd had. Uiteindelijk had dat niets veranderd aan de uitslag, maar door de heisa besliste de groep wel om ermee op te houden en sindsdien is WOODZ dus opnieuw soloartiest.

‘OO-LI and’-tour

Op 26 april 2023 bracht WOODZ zijn vijfde EP ‘OO-LI’ uit. Kort daarna trapte hij de bijhorende ‘OO-LI’-wereldtournee af. Die bracht hem naar Seoul (Zuid-Korea), Macau (China), Jakarta (Indonesië), Kuala Lumpur (Maleisië), Manilla (Filippijnen), Osaka en Tokyo (Japan), Bangkok (Thailand), Mexico City (Mexico), Lima (Peru), Santiago (Chili) en São Paulo (Brazilië).

Recent kondigde de zanger dan zijn ‘OO-LI and’-tour aan, die het verlengde zal vormen van de ‘OO-LI’-tour. Ook deze tour zal in oktober starten in Seoul in Zuid-Korea. Vervolgens is het de beurt aan de rest van Azië met stops in Osaka, Nagoya en Yokohama in Japan en Taipei in Taiwan. Daarna trekt WOODZ naar Europa. Daar zal hij op zondag 26 november 2023 halt houden in Londen in het Verenigd Koninkrijk en op dinsdag 28 november 2023 in Parijs in Frankrijk. Later volgen nog stops in de Verenigde Staten en Thailand.

De ticketverkoop voor de concerten in Europa zal van start gaan op maandag 25 september 2023 om 12 uur lokale tijd. Wat dus betekent dat de ticketverkoop voor Parijs van start zal gaan om 12 uur Belgische tijd en de voorverkoop voor Londen een uurtje later om 13 uur.

Meer
Lees meer...