Zuid-Koreaanse vrouwelijke rockband Rolling Quartz komt naar Europa

De Zuid-Koreaanse rockgroep Rolling Quartz, die bestaat uit vijf vrouwen, zal naar Europa komen. Het wordt de eerste Europese tour van het vijftal. In totaal zullen ze te zien zijn in zes steden in vijf verschillende landen.

Steeds meer K-popgroepen lijken hun weg naar Europa te vinden. Na groepen als KARD, TWICE en (G)I-DLE zal nu ook Rolling Quartz afzakken naar onze contreien.

Rolling Quartz

Hoewel Rolling Quartz een Zuid-Koreaanse meidengroep is, kan je ze eigenlijk niet zien als een K-popgroep. Ze maken namelijk geen popmuziek, maar eerder punkrock. Daarnaast zijn ze ook echt een band, met een drumster, twee gitaristen en een bassiste. Je kan hun muziek vergelijken met die van Paramore, een groep die Rolling Quartz al enkele keren gecoverd heeft.

Rolling Quartz bestaat al sinds 2019. Toen speelden ze vooral liveconcerten in clubs in de uitgaansbuurt Hongdae in Seoul. Door de uitbraak van het coronavirus was het vijftal genoodzaakt om hun muziek online te delen en zo werden ze uiteindelijk opgepikt. Op 30 december 2020 maakte de groep haar officiële debuut met het nummer Blaze. Vorig jaar verscheen hun eerste EP.

‘Fearless’-tour

En nu heeft Rolling Quartz haar eerste Europese tour aangekondigd. De ‘Fearless’-tour zal halthouden in zes Europese steden, verspreid over vijf landen. Het eerste optreden staat gepland voor woensdag 24 januari 2024 in Parijs in Frankrijk. Vervolgens trekt de groep naar Londen in het Verenigd Koninkrijk op vrijdag 26 januari. Nog eens twee dagen later, op zondag 28 januari, is Rolling Quartz te zien in Amsterdam in Nederland. Daarna geeft de groep twee optredens in Duitsland. Op dinsdag 30 januari staan ze zo in Keulen en op donderdag 1 februari in Berlijn. Het laatste optreden van de Europese tour gaat door in Warschau in Polen op zaterdag 3 februari.

De ticketverkoop gaat van start op vrijdag 15 september 2023 om 15 uur. Tickets voor Parijs, Amsterdam, Keulen en Berlijn kosten 45 euro, daarbij zit naast je toegang ook een hi-touch waarbij je de artiesten een high five kan geven. Daarnaast kan je 35 euro extra betalen voor early entry of een groepsfoto. Wil je een persoonlijke foto met de groep en een fan sign dan betaal je 75 euro bovenop de 45 euro van je ticket. In Londen betaal je 45 pond (52,38 euro) voor een standaardticket en ook 35 (40,74 euro) en 75 pond (87,30 euro) voor de extra’s. In Polen betaal je 210 Poolse zloty (45,27 euro) voor een standaardticket en 165 (35,57 euro) en 350 Poolse zloty (75,45 euro) voor de extra’s. Alle informatie over de tickets is te vinden via deze link.

Bekijk hier de aankondiging van de Europese tour van Rolling Quartz:

Meer
Lees meer...