Let op met zuigzoenen, want die zijn gevaarlijker dan je denkt!

Kus Hals Zuigzoen Zuigplek
Pixabay

Is jouw lief ook zo’n fan van zuigzoenen? Let er toch maar mee op, want die zijn gevaarlijker dan je zou denken. En nee, het gaat niet alleen om de reactie van je mama of je leerkracht als je sjaal afzakt!

Aaaaah, zuigzoenen. Iedereen heeft er ooit wel al eentje in z’n nek gehad. Dat was dan het uitgelezen moment om te beginnen experimenteren met leuke sjaals of om te beslissen dat het nét de tijd van het jaar was om je coltruitjes uit de kast te halen.

Het grote probleem was niet de manier waarop je die zuigzoen moest wegmoffelen, maar wel het moment waarop die verstopplek het begaf. Maar we hebben slecht nieuws, want een zuigzoen kan voor nog veel meer drama zorgen dan enkel een boze moeder of gechoqueerde leerkracht.

Stuiptrekken aan tafel

De 17-jarige Mexicaanse jongen Julio Macias Gonzalez overleed namelijk een paar jaar geleden aan de gevolgen van – volgens zijn dokters – een zuigzoen. Hij zat aan tafel bij z’n ouders toen ie plots begon te stuiptrekken.

De ouders van de jongen belden onmiddellijk de hulpdiensten. Die dachten dat Gonzalez gestorven was door de blauwe plek in zijn hals – een zuigzoen die zijn vriendin hem eerder die dag gegeven had. Dat schreef de Mexicaanse pers toen.

Onderduiken

De zoen zou een bloedklonter veroorzaakt hebben, die naar de hersenen van de jongen verplaatst was. Moeder en vader Gonzalez wezen dan ook naar de 24-jarige vriendin van de jongen als schuldige. Het meisje moest zelfs onderduiken.

De kans dat de jongen op een natuurlijke manier een hersenbloeding gekregen heeft, is redelijk klein. Die komen namelijk amper voor bij jonge mensen. Hoewel het niet met zekerheid gezegd kan worden, veronderstellen experts dat de zuigzoen de grote boosdoener was. Écht bang hoef je dus voorlopig niet te zijn, maar ga misschien toch niet té wild volgende keer.

Gesponsorde artikelen