Zwaar hartinfarct kostte ‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken bijna het leven

Zwaar hartinfarct kostte ‘Familie’-acteur Roel Vanderstukken bijna het leven

Acteur Roel Vanderstukken kreeg recent twee overbruggingen nadat hij een zwaar hartinfarct kreeg. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de acteur dat hij al afscheid had genomen van zijn kinderen en dat zijn begrafenis al geregeld was.

Roel Vanderstukken postte eerder al een foto van zijn gigantische litteken dat hij overhield aan zijn zware hartoperatie. Vanderstukken kreeg een hartinfarct dat maar liefst 24 uur bleef duren. Zijn hart kreeg te weinig zuurstof en te weinig doorbloeding. Na talloze onderzoeken bleek dat een kransslagader voor 95 procent dichtgeslibd was én dat hij zelfs een paar jaar voordien ook al eens een hartinfarct heeft gehad, al had hij daar nooit iets van gemerkt.

Begrafenis geregeld

Het goede nieuws was dat alle hartfuncties nog intact waren, maar een operatie was wel noodzakelijk. Daardoor kan Roel ook een tijdje zijn rol als Benny uit de VTM-soap Familie niet spelen, maar hij wordt daarvoor vervangen door Govert Deploige.

De dagen voorafgaand aan de operatie waren heel emotioneel voor Roel, zo vertelt hij nog in Dag Allemaal. “Ik heb heel emotioneel afscheid genomen van mijn zoontjes Toots (6) en Ramses (2) en had orgaandonatie besproken met Anne-Sophie (zijn echtgenote)”, zo zegt Roel. Ook zijn begrafenis had hij al geregeld met zijn vrouw.

Gestopt met roken

Als er iets is dat Roel geleerd heeft na zijn hartinfarct, dan is het wel dat hij iets meer tijd wil investeren in zijn gezin: “Het vele werk had me wat vervreemd van mijn zoontjes, vrees ik. Ik merkte dat wel, maar ik ga dat goedmaken”, belooft hij. Verder is hij ook gestopt met roken, want de dokters hebben Roel verzekerd dat zijn longen er nog oké uitzagen, maar dat de sigaret bij hem rechtstreeks naar het hart gaat. Stoppen met roken moest dus wel, of hij zou over vijf jaar opnieuw in het ziekenhuis belanden.

Medialaan

Met het tonen van zijn grote litteken wil Roel lotgenoten steunen

Gesponsorde artikelen