Left Right
scrollTop top

Zwaar onweer kan vanavond veel schade en overlast veroorzaken


onweer
© Pexels

Vanavond en vannacht laat je het best je fiets thuis. Het KMI verwacht namelijk zware plaatselijke onweders, met veel neerslag en hevige rukwinden. Vanaf 17 uur is code oranje van kracht in het hele land.

Haal je regenjas maar opnieuw uit de kast, want vanavond verwacht het KMI in heel het land zwaar onweer. Sinds vanmiddag is code geel van kracht, maar vanaf 18 uur gaat die over in code oranje. Dat wil zeggen dat er heel wat regen zal vallen, de wind heel sterk aanwezig zal zijn en een hagelsteen geen uitzondering is.

Noodnummer 1722 geactiveerd

Dat er veel kans is op een serieus onweer, wordt ook duidelijk doordat het noodnummer 1722 opnieuw geactiveerd werd. Daar kan je naar bellen voor niet-dringende hulp. Dat wil zeggen dat er niemand in levensgevaar is. Voor dringende hulp kan je nog steeds terecht op 101 (voor de politie) en op 112 (voor de ambulance en de brandweer).

De onweders vanavond en vannacht zijn volgens het KMI heel plaatselijk. Ze starten licht, met regen die zich doorheen de namiddag vanuit het westen over de rest van het land verspreidt. Naar de avond toe wordt de kans op hevig onweer steeds groter. Vanavond en vannacht kunnen regen, hagel, wind en bliksem grote schade en veel overlast veroorzaken.

De temperatuur blijft de rest van de namiddag wel redelijk hoog. Aan de kust krijgen we tot 20 of zelfs 21 graden, in de Kempen en het zuiden van het land kruipt het kwik zelfs tot 27 à 28 graden omhoog.

En vanaf morgen…?

In de tweede helft van de nacht zal er een stuk minder regen vallen. Morgen wordt het ook een bewolkte en natte dag. Na de middag komt de zon hier en daar eens piepen, maar een plaatselijk onweer blijft nog altijd mogelijk, ook ’s avonds en ’s nachts. Tegen donderdagavond verwacht het KMI droger weer.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.220.369
 • Aantal
  doden
  1.131.337
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  253.386
 • Aantal
  doden
  10.539