Zware straf voor dierenbeul die hond achter wagen sleurt

Zware straf voor dierenbeul die hond achter wagen sleurt

In South Carolina is een dierenbeul veroordeeld tot meer dan tien jaar cel voor het gruwelijk mishandelen van een hond. Roger Owens uit Greenville bond het dier achter zijn wagen en reed weg. 

Het incident vond plaats in december, toen Owens de voorpoten van de eenjarige pitbull Andra Grace aan de achterklep van zijn pick-uptruck bond en haar minstens twee mijl (3,2 km) meesleurde. Het dier moest zo op de achterpoten lopen en liep ernstige verwondingen op: de klauwen van het teefje werden gewoon uit haar poten gerukt. 

Andra Grace overleefde de marteling en kreeg een ander baasje. De zaak veroorzaakte veel ophef, en er werd zelfs een Facebookpagina opgericht om gerechtigheid te vragen voor het teefje. De beelden van haar verwondingen daarop zijn hartverscheurend.

Maximumstraf

Rechter Letitia Verdin zei Owens dat hij een van de gruwelijkste dingen had gedaan die ze ooit zag, alvorens hem te veroordelen tot de maximumstraf van vijf jaar voor dierenmishandeling. Hij kreeg nog extra veroordelingen voor verkeersovertredingen.

Owens’ advocaat presteerde het nog te zeggen dat zijn cliënt wel degelijk een dierenvriend is, maar dat hij destijds had gedronken en niet helder dacht. Hij was echter al eerder opgepakt voor dierenmishandeling en een gigantische lijst andere feiten.

Gesponsorde artikelen