Zweedse dj Avicii stopt met optreden wegens “te weinig tijd voor de persoon achter de artiest”

Zweedse dj Avicii stopt met optreden wegens “te weinig tijd voor de persoon achter de artiest”

De Zweedse dj Avicii zal na de zomer van 2016, als hij zijn geplande optredens heeft afgerond, niet meer op een podium te zien zijn. Dat is geen gerucht, maar een mededeling die hij vandaag zelf op zijn website heeft gepost. En oh ja, hij heeft ook zijn nieuwe gsm-nummer gepost.

Hello world

Zo begint de nu 26-jarige Zweed Tim Bergling de mededeling op zijn website. Vervolgens bedankt Bergling iedereen die hij maar kan bedanken om vervolgens tot het punt van de zaak te komen: “Ik ben volwassen geworden terwijl ik groeide als artiest. Ik heb mezelf beter leren kennen en ben tot het besef gekomen dat er nog zo veel meer is dat ik zou willen doen met mijn leven en zo weinig tijd om het allemaal te verkennen.”

Avicii is er nog maar 26 en is toch al een stevige vijf jaar niet meer uit de hitparade weg te denken. Zijn debuutsingle was Levels, zijn grootste hit scoorde hij in 2013 met Wake Me Up!, een samenwerking met Aloe Blacc.

De persoon achter de artiest

Bergling schrijft ook nog dat hij al een tijdje worstelt met deze innerlijke strijd en dat hij zijn keuzes nooit heeft laten afhangen van materiĆ«le dingen. “Ik weet”, schrijft hij, “dat ik gezegend ben omdat ik de wereld mag rondreizen en overal mag optreden, maar ik heb te weinig tijd over voor het leven van de persoon achter de artiest.”

Hoe de toekomstplannen van Bergling er nu precies uitzien is niet duidelijk. Tot eind augustus is hij nog onderweg, een optreden in BelgiĆ« staat niet meer op zijn planning. Wat hij daarna zal doen? “Ik zal de muziek nooit helemaal loslaten. Ik zal met mijn fans blijven spreken door mijn muziek.”

Tot slot laat hij de deur voor een eventuele terugkeer nog op een kier staan. “Zeg nooit nooit, ik zou terug kunnen komen. Maar het zal niet voor meteen zijn.”

PS

We geven ook nog zijn PS mee:

P.S. I’ve got a new phone so you can text me re all this +46769436383. Please bare with me I might not be super quick to reply. X

Gesponsorde artikelen