Zwem mee met deze schildpad door de pracht en praal van het Great Barrier Reef

Zwem mee met deze schildpad door de pracht en praal van het Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef voor de kust van Australië is zwaar bedreigd door vervuiling en klimaatopwarming, maar huisvest wel bijna 6.000 diersoorten. Om dat probleem nog eens aan te kaarten, maakte natuurorganisatie WWF dit prachtige filmpje.

Een GoPro-camera werd vastgebonden op de rug van een zeeschildpad. Met het project probeert het WWF na te gaan hoe schildpadden zich in de buurt van het rif gedragen. Maar het leverde zulke prachtige beelden op, dat beslist werd om het filmpje te publiceren. En zo kunnen we nu allemaal meegenieten van de natuurpracht voor de kust van Australië.

De publicatie van het filmpje valt ook samen met een belangrijke beslissing. Deze week kwam de Commissie voor het Werelderfgoed van de Unesco samen. Daar moest beslist worden om Australië beter in het oog te houden, zodat de gezondheid van het Groot Barrièrerif gewaarborgd kan houden. Volgens het WWF was die beslissing echt wel nodig, maar de Commissie besliste om het rif niet op de lijst met bedreigde plaatsen te zetten.

Gesponsorde artikelen