Zwemmen, eten en niet drinken: zo ziet de dag van Vladimir Putin eruit

Zwemmen, eten en niet drinken: zo ziet de dag van Vladimir Putin eruit

Vladimir Putin, de net herverkozen president van de Russische Federatie, laat z’n volk graag een heel stoer beeld van zichzelf zien. Er zijn ontelbare memes van Putin op een beer, Putin in het zwembad en Putin in halfbloot lichaam in de sneeuw. Maar in het dagelijkse leven is de president ook best streng voor zichzelf, kijk maar naar zijn dagschema. 

Ochtendstond heeft goud in de mond, maar niet voor de president van Rusland: Vladimir Putin is blijkbaar een geweldige nachtuil en staat dan ook maar laat op. Hij eet rond de middag een stevige maaltijd van havermout, een grote omelet of kwarteleieren met een glaasje fruitsap. Nadien drinkt Putin een tas koffie. Ondanks die overdaad aan zuivelproducten, is zuivel verboden voor de president als hij op verplaatsing is.

Sport

Wat Putin wel doet, is regelmatig sporten. Hoewel de Russische president naar de zeventig gaat, zwemt hij elke dag twee uur. Daarna gaat hij nog een uurtje fitnessen en om de zoveel weekends gaat hij ook ijshockeyen. Pas na de middag gaat hij aan de slag.

Dan leest Putin eerst z’n buitenlandse briefings. Echt lezen doet de president buiten z’n werk niet en ook op Facebook zal je hem niet spotten. Hij heeft het namelijk niet voor computers en houdt het liever op ‘rode kartonnen mappen en vaste telefoons’. Putin blijft wel degelijk ook nog tot een stuk in de nacht werken, en hij doet dat liefst vanuit z’n zomerhuis aan de kust. Nochtans woont hij op slechts een half uurtje pendelen van het Kremlin.

Missie

Als Putin op buitenlandse missie is, wordt alles waar hij aankomt, vervangen. Lakens, toiletartikelen en alles waar Putin van moet eten, zoals bestek, wordt vervangen. Hij zal ook geen eten aannemen van de mensen die hem ontvangen, tenzij het Kremlin een expliciet OK geeft. Zo gaat Putin nog mee tot 2024.

EPA

Gesponsorde artikelen