Left Right
scrollTop top

Zwitserland implementeert technologie tegen botsingen tussen drones en vliegtuigen


Zwitserland implementeert technologie tegen botsingen tussen drones en vliegtuigen

De Zwitserse luchtvaart implementeert een verkeerscontrole die kan terugvallen op een nieuw systeem dat mogelijke botsingen van drones met vliegtuigen of helikopters moet voorkomen. Skyguide, verantwoordelijk voor de trafiekcontrole in het Zwitserse luchtruim, heeft daarvoor een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Amerikaanse concern AirMap.

Zwitserland heeft met de nieuwe toepassing een Europese primeur en geeft zo nog maar eens aan dat ze een leidinggevende positie hebben in de onbemande luchtvaart. Ondanks dat drones vooral in China worden geproduceerd, wordt de markt voor commerciële toepassingen en controlesystemen door Zwitserland gedomineerd.

Skyguide ontwikkelt het systeem in samenwerking met Airmap. Dat systeem zou op termijn het volledige Zwitserse luchtruim moeten dekken. Ze hopen dat het systeem voor de verkeersbegeleiding van drones volgend jaar actief zal zijn en het is de bedoeling dat de gebruikers van drones zich in een gegevensbank, gebaseerd op het blockchain-platform, registreren. Er wordt ook een alarmsysteem uitgebouwd waarmee de piloten van drones eventueel gevaar onmiddellijk kunnen melden.

Sensoren

Zwitserse onderneming InVoli is erin geslaagd bij een aantal investeerders een kapitaal van 0,5 miljoen euro op te halen. Het bedrijf heeft een systeem ontwikkeld waarbij kleine antennes op de grond de bewegingen in het luchtruim kunnen observeren. Op die manier kunnen de operatoren op het controlepaneel van het onbemand vliegtuig of op het scherm van hun smartphone of laptop de actuele activiteit in de omgeving volgen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.478.447
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  333.718
 • Aantal
  doden
  10.899