Zwitserse Olten bedolven onder dun laagje chocolade

Chocolade Stof Fabriek
Shutterstock

Het moet dé droom van elke chocoladefan zijn: een dun laagje cacaopoeder over de stad. Da’s wat in de Zwitserse gemeente Olten gebeurd is. Daar staat een fabriek van het chocoladebedrijf Lindt, die problemen had met z’n ventilatiesysteem. Het poeder zweefde door de lucht en door de wind belandde het overal in de buurt van de fabriek.

Chocoladeliefhebbers zullen ongetwijfeld jaloers zijn op de inwoners van de Zwitserse gemeente Olten, tussen Zürich en Basel. Daar ligt namelijk een fabriek van het chocoladebedrijf Lindt & Sprüngli, die een probleempje heeft gehad, waardoor de omgeving van de fabriek bedekt was door een dun laagje cacaopoeder.

Ventilatie en wind

De fabriek had problemen met het ventilatiesysteem in één van z’n afdelingen. Daardoor vloog het poeder de lucht in, en door de wind belandde het overal in de buurt van de fabriek. Het bedrijf heeft het probleem bevestigd, en benadrukte dat de chocolade niet schadelijk is voor de mens en het milieu.

Auto poetsen

Het ‘probleem’ bleef beperkt tot de directe omgeving van de fabriek. Volgens het bedrijf is er zelfs maar sprake van 1 auto die onder een laagje cacaostof bedolven raakte. Lindt zou voorgesteld hebben om de kosten voor het poetsen van de auto op zich te nemen, maar de eigenaar heeft daar niet op gereageerd.

Het probleem met de ventilatie kon snel opgelost worden, waardoor de fabriek al snel weer zoals normaal kon werken.

Gesponsorde artikelen