Zwitsers koppel na 75 jaar bevroren gevonden in de buurt van skilift

Zwitsers koppel na 75 jaar bevroren gevonden in de buurt van skilift

Marcelin en Francine Dumoulin, ouders van zeven kinderen, verdwenen toen ze op 15 augustus 1942 de koeien gingen melken in een weide boven Chandolin in het kanton Wallis. En nu zijn ze teruggevonden in bevroren staat.

De politie van Wallis liet vandaag weten dat twee personen met identiteitspapieren vorige week door iemand zijn gevonden op een gletsjer in de buurt van een skilift op een hoogte van 2.615 meter. Om de identiteit van het koppel te bevestigen worden DNA-testen uitgevoerd.

“De lichamen lagen dicht bij elkaar. Het waren een man en een vrouw met kleding uit de periode van de Tweede Wereldoorlog”, weet Bernhard Tschannen, directeur van skigebied Gletsjer 3000.

Ze waren perfect bewaard gebleven in de gletsjer en hun bezittingen waren intact. Het koppel is wellicht in een kloof gevallen, waar ze tientallen jaren hebben gelegen. Nu de gletsjer door de opwarming van de aarde snel aan het smelten is, zijn de lichamen tevoorschijn gekomen.

Marceline

“We hebben ons hele leven naar ze gezocht, zonder stoppen. We dachten dat we hen op een dag de begrafenis kunnen geven die ze verdienen”, zegt de jongste dochter Marceline Udry-Dumoulin. Ze is nu zelf 79.

“Het was de eerste keer dat mijn moeder met hem mee ging op zo’n excursie. Ze was altijd zwanger en kon niet klimmen in de moeilijke omstandigheden van een gletsjer.”

Marcelin Dumoulin (40) was schoenmaker en Francine (37) was lerares. Ze lieten vijf zonen en twee dochters achter.

“Na een tijdje werden de kinderen gescheiden en in gezinnen geplaatst. Ik had het geluk bij mijn tante te blijven”, vertelt de jongste dochter. “We hebben allemaal in de regio gewoond, maar werden vreemden voor elkaar.”

Gesponsorde artikelen