Zwitserse economie verwelkomt winteroffensief

Zwitserse economie verwelkomt winteroffensief

Zwitserland geniet van het sterke winteroffensief. De weersomstandigheden zullen immers een duidelijke impact hebben op de prestaties van de nationale toeristische sector, die zich in een sterke heropleving mag verheugen. Dat heeft Martin Nydegger, directeur van Suisse Tourisme, gezegd in een reactie op de sterke sneeuwval die het land de voorbije periode heeft gekend.

De toeristische sector van Zwitserland kan het succes van het voorbije jaar nog wat door trekken. Door de sneeuwval van de voorbije periode zal het aantal overnachtingen in Zwitserse toeristische accommodatiesmet zo’n 4 procent toenemen, het afgelopen jaar was er een groei van 1,6 procent.

Het Zwitserse Secrétariat d’Etat à l’Economie (Seco) geeft toe dat de toeristische sector vorig jaar een sterkere groei kende dan de algemene economie. In tegenstelling tot het toerisme hebben andere economische sectoren niet van de verzwakking van de Zwitserse frank tegenover de euro kunnen ervaren Ook de export heeft hier niet van kunnen profiteren, die daalde met 1,4 procent. De industrie groeide dan wel weer met 1,2 procent.

Analisten van VP Bank merken op dat de Zwitserse economie het voorbije jaar dan ook een teleurstellende prestatie hebben laten optekenen. Er wordt wel aan toegevoegd dat het voorbije jaar toch met een positieve noot kon worden afgesloten. De verzwakking van de Zwitserse frank heeft volgens VP Bank immers in verscheidene sectoren tot een toename van de activiteit geleid. Bovendien wordt erop gewezen dat de overvloedige sneeuwval ook het Zwitserse winterseizoen mogelijk met enkele weekends zou kunnen verlengen.

Gesponsorde artikelen