Heb jij stevige armspieren door altijd met borden en plateaus te lopen? En zijn 12 uur durende shiften geen uitdaging meer voor jou? Dan doe jij duidelijk weekendwerk in de horeca en zal je deze 15 dingen zeker en vast herkennen.
1. Je herinnert je de eerste dag nog goed, je liep een beetje verloren en wist niet wat er in welke frigo stond
En de juiste glazen zoeken was ook een echte uitdaging.2. En zelfs nu gebeurt het nog dat mensen iets bestellen waarvan je niet weet dat het op de kaart staat
Eventjes aan mijn collega vragen.3. Jij weet dat het altijd superdruk of superkalm is, nooit eens tussen de twee
Je probeert altijd op voorhand in te schatten hoe druk het zal zijn, maar meestal ben je toch fout.4. Maar als je met een kater komt werken is er sowieso superveel volk
Karma is a bitch!5. Je werkt soms écht lange shifts
Twaalf uur aan een stuk werken is geen uitzondering!6. En ook op feestdagen sta jij altijd paraat
Dan ben je ook supergoed betaald.7. Je gaat nooit werken zonder een extra propere T-shirt
Want je kledij een hele shift proper houden is echt onmogelijk.8. En je armspieren groeien nog elke week door met borden en plateaus rond te lopen
Heavy!9. Plus: je kan de kilometers die je aflegt tijdens het werk niet meer bijhouden
Goed voor de conditie!10. Je hebt je al moeten inhouden van het lachen als je klanten hun speciale verzoekjes hoort
Maar jij weet klant is koning!11. En je kan er echt niet tegen als een tafel constant verschillende bestellingen doet in plaats van alles in één keer te vragen
Maar dat laat je natuurlijk niet merken aan de klanten.12. Plus: als mensen vijf minuten voor sluitingstijd nog binnenkomen wil je ze het liefst direct terug buitenzetten
En meestal doen ze er dan een uur over om hun drankje leeg te drinken.
13. Jij kent ondertussen de vaste klanten die altijd een babbeltje komen slaan
Van hen krijg je altijd een dikke fooi.
14. En je komt keigoed overeen met je collega’s
Echt een toffe bende!