Gebruik jij suiker in plaats van zout, laat je de soep zo goed als elke dag aanbranden en eet je geregeld steenharde pasta? Dan ben je ongetwijfeld een kluns in de keuken en zal je ook deze dingen iets te goed herkennen.
1. De helft van je keukengerei staat onaangeroerd in de kast
Omdat je niet weet waarvoor het dient of hoe het werkt.2. Je doet zo hard je best om het recept te volgen en toch loopt er elke keer wel iets fout
Hoe komt dat toch?3. Je haalt ook constant alle ingrediënten door elkaar
Het verschil tussen een komkommer en courgette? EUM…
4. Je snijdt veel te vaak in je vingers
Maar dat zie je gelukkig niet in spaghettisaus.5. Ook met aardappelen schillen heb je wel eens moeite
Zijn geschilde aardappelen niet altijd rechthoekig?
6. Je kent maar twee soorten kruiden: peper en zout
Basilicum? Wat is dat voor een beest?7. Als je dan toch voor een pittiger menu gaat, is het er vaak over
Oops. WATER, vlug! O nee, dit maakt alles juist veel erger!8. En ook timing is niet je ding
Hoe krijg je in godsnaam alles op hetzelfde moment klaar? CHAOS!9. De gaartijd van je vlees is nooit ‘perfect’
Sergio Herman zou je cuisson “kut met peren” noemen.10. En je sauzen zijn ofwel te dik ofwel te lopend
Oei, te veel maizena! Bijwerken met een beetje melk. Ai, te lopend! Nog een beetje sausbinder erbij…
11. Zelfs pasta koken lukt je niet
Al dente? Nog nooit van gehoord!12. Je keuken ziet er achteraf uit alsof er een veldslag geweest is
Ja, zeg! Wie kookt moet toch niet afwassen?!En dus zoek je naar oplossingen:
13. Diepvriespizza’s en kant-en-klaarmaaltijden zijn dagelijkse kost voor jou
De microgolfoven is je beste vriend. Tenzij het ding ontploft natuurlijk…
14. Je bent een vaste klant in de frituur
Als je binnenkomt weten ze al welke bestelling je gaat plaatsen.
15. En je gaat minstens drie keer per week bij je ouders eten
Gelukkig ben je altijd welkom in Hotel Mama.