Je vergeet een bestelling, gooit een koffie omver en je haat steak- en pastabestellingen want dat zijn van die onmogelijk zware borden. Ja, voor wie in de horeca gewerkt heeft is dat dagelijkse kost… wedden dat deze 19 dingen OOK herkenbaar zijn?
1. Elke dag hoop je dat het niet te druk wordt
Maar ook niet té rustig
2. Je lacht met 9 to 5. Try 11 to 2.
En met het concept ‘weekend’
Voor jou betekent dat gewoon: werken!
3. Je beseft algauw het belang van een vriendelijk woord
en een bakje water voor de hond
4. Je leert drie (of zelfs vier!) warme, volle borden tegelijk dragen
Arme, geplette pink
5. Je hebt minstens één keer rode wijn over iemand die iets wit droeg gegooid
Het is moeilijker dan het lijkt!
En een volledige plateau glazen omgestoten. Volle.
Again: moeilijker dan het lijkt.
6. Na een week ben je de geur van frieten al beu
Hij zit in je huid, haar en kleren.
En mosselen dan!
Echt, héél indringend.
7. De meeste klanten zijn echt heel vriendelijk
Echt!
Ook als je de bestelling fout brengt
*schaamtelijk*
8. Elke dag komt er wel één *ssh*le langs
Onvermijdelijk.
En is er iemand die je probeert te versieren
Dude, ik ben aan het werken!
En een paar flauwe plezanteriken
Kleine tip: je bent niet de eerste, de enige of de laatste!
9. De smartphone is overal
Nog meer verslaafd dan we denken.
10. ‘Helpen’ afruimen maakt de dingen eigenlijk moeilijker
Laat ons maar gewoon doen!
11. Lekker, je vingers in de mayonaise
Die plakt ook altijd zo gemeen aan de randjes!
12. Je ziet met je eigen ogen hoeveel eten in de vuilbak verdwijnt
Als jij vrij hebt, werken je vrienden… en omgekeerd.
18. Iets drinken met de collega’s achteraf hoort erbij
Al is het maar om stoom af te laten.
19. Het is maar als je thuis komt dat je beseft dat je vuil bent en naar frieten ruikt
Oh well…
Werken in de horeca heeft zo zijn uitdagingen: zotte uren, intense shifts, zwaar werk. Maar de meeste klanten zijn zo blij met hun koffie of hun spaghetti, en daar heb jij voor gezorgd! Applausje voor jezelf!