29 keigoeie boeken die wij deze zomer willen verslinden

29 keigoeie boeken die wij deze zomer willen verslinden

Er is niets leuker dan jezelf te verliezen in een keigoed boek. En in de zomer kan dat buiten, wat het nog beter maakt! Daarom selecteerden wij deze 29 boeken die dit jaar uitkwamen en die perfect zijn om deze zomer te verslinden.

Young adult

Goodreads

1. Always and Forever, Lara Jean – Jenny Han

In het derde boek van de reeks To All the Boys I’ve Loved Before heeft Lara Jean alles op een rijtje: ze is tot over haar oren verliefd op haar vriendje Peter en haar vader gaat trouwen. Maar tegelijkertijd moet ze een van de grootste levenskeuzes maken: waar gaat ze verder studeren? En wat betekent dat voor haar relatie? Haar hoofd en hart zeggen twee verschillende dingen. Wat zal ze kiezen?

2. The Upside of Unrequited – Becky Albertalli

De zeventien-jarige Molly Peskin-Suso heeft vaak een crush op iemand, maar ze gaat er nooit voor. Op een dag leert ze Will kennen. Hij is grappig en flirterig en perfect om verliefd op te worden. Als dat wederzijds blijkt te zijn, krijgt Molly misschien eindelijk haar eerste kus. Er is één probleem: Molly’s collega, Reid. Hij zal toch niet voor problemen zorgen?

3. The Hate U Give – Angie Thomas

Starr ziet hoe haar beste vriend uit haar kindertijd vermoord wordt door een agent. Kort daarna proberen de politie en de lokale drugdealers Starr en haar familie te intimideren. Iedereen wil maar één ding weten: wat is er echt gebeurd? En de enige die dat kan vertellen is Starr. Maar wat zal ze zeggen?

4. Like a memory – Abbi Glines

Zeven jaar geleden kwamen Bliss York en Nate Finlay elkaar tegen. Hij wist meteen dat zij de ware was. Toen ze leukemie kreeg, ging ze weg zonder iets te zeggen. Nu – zeven jaar later – komen ze elkaar terug tegen. Ze zijn allebei veranderd, maar maakt dat uit als je hart zegt dat hij/zij de ware is?

Spannende boeken

goodreads

5. The Fix / Het motief – David Baldacci

Tijdens een openbare hoorzitting schiet een onbekende vrouw een van de toehoorders neer en richt daarna het wapen op zichzelf. Het slachtoffer blijkt een belangrijk politiek figuur te zijn. De zaak wordt toegewezen aan het team van Amos Decker, een man met een zeldzame geheugenaandoening. Tijdens een van de momenten waarop de vrouw bij kennis was, heeft hij enkele woorden opgevangen die hij maar niet kan vergeten …

6. Into the Water / In het water – Paula Hawkins

Een alleenstaande moeder wordt opeens dood aangetroffen in de verdrinkingspoel. Eerder die zomer is er ook al een tienermeisje gestorven op dezelfde plek. Ze zijn niet de eerste vrouwen die dood worden gevonden in de rivier. Wat deden de vrouwen daar? Waarom sterven er zoveel vrouwen? Dit boek is net zoals Het meisje in de trein een echte pageturner!

7. The Girl Before – J.P. Delaney

Jane heeft een nieuwe start nodig en gaat in One Folgate Street wonen. Ze komt al snel te weten dat er een vrouw van haar leeftijd gestorven is in het huis. Jane probeert de waarheid van de leugens te onderscheiden, maar merkt al snel dat ze dezelfde keuzes maakt als het vorige meisje. Wacht haar hetzelfde lot?
Goodreads

8. The Most Dangerous Place on Earth / De Gevaarlijkste Plek ter Wereld – Lindsey Lee Johnson

Molly Nicoll, een nieuwe leerkracht op een middelbare school in California raakt gefascineerd door de verborgen levens van haar leerlingen. Die blijken getekend door een drama dat zich drie jaar geleden afspeelde en resulteerde in een zelfmoord van een klasgenoot, waarbij niemand onschuldig was.

9. Schemerzone – Hilde Vandermeeren

Een voorval in het ziekenhuis waar Kate werkt als verpleegkundige zorgt ervoor dat ze de sensatiepers achter zich aan krijgt. Maar niet enkel de sensatiepers, ook iemand anders. Iemand die niet wil dat de waarheid aan het licht komt …

10. The Good Daughter / Goede dochter – Karin Slaughter

Achtentwintig jaar geleden werd het leven van Charlotte en haar familie verstoord door een aanslag. Haar moeder stierf en haar vader werd nooit meer de oude. Nu is Charlotte advocaat en is ze getuige van een nieuwe aanslag. Het misdrijf haalt de herinneringen naar boven die ze zo lang heeft proberen te onderdrukken. Zal ze de schokkende waarheid aan het licht brengen?

Romans

Goodreads

11. The Deep End – Kristen Ashley

In The Honey club moeten mannen alle verlangens van vrouwen vervullen. Het verhaal gaat over Oliver, een lid van de club, en Amèlie. Wanneer Amèlie Oliver uitnodigt, probeert ze hem zover te krijgen om zijn diepste verlangens te zoeken. Terwijl ze steeds feller voor elkaar lijken te vallen, komen Olivers geheimen in de weg te staan. The Deep End is het eerste boek in een nieuwe reeks van Kristen Ashley.

12. En toen werd het zwart – Yannick Ottoy

En toen werd het zwart is een liefdesroman over Noah en Alizée. Noah is een kleurenblinde jongen die van sterren en fietsen houdt, Alizée is een Rwandees meisje dat gevlucht is voor de genocide in haar land. Op een septemberochtend komen ze samen en in de loop der jaren groeit hun vriendschap uit tot liefde. Zullen ze bij elkaar blijven of drijft het lot hen weer uit elkaar?

13. Exit West – Mohsin Hamid

In Exit West leren Saeed en Nadia elkaar kennen in een niet bij naam genoemde islamistische stad. Saeed is heel traditioneel, Nadia is areligieus. Terwijl de twee verliefd worden, breekt er een burgeroorlog uit in hun stad. Saeed en Nadia moeten vluchten …

Goodreads

14. The Leavers – Lisa Ko

In The Leavers gaat een jonge man, geboren in China, op zoek naar zijn moeder die verdween toen hij elf jaar oud was. Nadien werd hij geadopteerd door een Amerikaanse familie. Zij hebben hem Daniel Wilkinson genoemd, om hem helemaal Amerikaans te maken. The Leavers is een pakkend verhaal over waar je thuishoort, grenzen en moederliefde.

15. Lena – Brenda Froyen

In haar twee vorige boeken – Kortsluiting in mijn hoofd en Uitgedokterd – beschreef Brenda Froyen haar eigen ervaringen als patiënte in de geestelijke gezondheidszorg neer. Lena is haar eerste fictiewerk en daarvoor kruipt ze in de huid van de hulpverlener. Een mooie aanvulling op de vorige twee boeken.

Fantasy

16. Borrowed Souls: A Soul Charmer Novel– Chelsea Mueller

Callie Delgado doet alles voor haar familie. Wanneer haar broer in diepe schulden terechtkomt, vallen die op haar schouders. Ze moet een ziel lenen om haar broer te redden, maar daar heeft ze het geld niet voor. Daarom komt ze terecht in een wereld vol magie waar ze niet klaar voor is. Benieuwd wat haar te wachten staat? Lees dan zeker Borrowed Souls.

17. Dusk or Dark or Dawn or Day – Seanan McGuire

Op een dag komt er ‘iets’ in New York dat op zoek is naar geesten. Wat dat ‘iets’ is, weten we niet meteen, maar het ligt ver voorbij de dood en de hoop. Het krijgt geesten voor de spiegel en zorgt ervoor dat ze doen wat het wil. Enkel Jenna staat in de weg. Hoe loopt dit af voor Jenna?

18. Skullsworn – Brian Staveley

Pyrre heeft tien dagen om zeven mensen te vermoorden, waaronder haar ware liefde. Al deze mensen komen voor in een oud liedje. Pyrre is nog nooit echt verliefd geweest en als ze faalt, wordt ze zelf vermoord. Ze is niet bang om dood te gaan, maar ze wil niet falen. Daarom gaat ze terug naar haar geboortestad op zoek naar haar grote liefde …

19. Midnight Curse – Melissa F. Olson

Scarlett moet koste wat het kost de bovennatuurlijke wereld geheimhouden. Op de avond van de Vampire Trials krijgt Scarlett een bericht dat haar vorige kamergenoot, een vampier, 12 mensen vermoord heeft. Scarlett gelooft in Molly’s onschuld en heeft twee dagen de tijd om dat te bewijzen. Na twee dagen wordt Molly gestraft met de dood. Zal Scarlett haar onschuld kunnen bewijzen?

Chicklit

Goodreads

20. Meet Me at Beachcomber Bay / Ik zie je op het strand– Jill Mansell

Clemency ontmoet Sam in het vliegtuig. Op het einde van de vlucht hebben ze echt een geweldige klik, maar hij verdwijnt uit haar leven. Drie jaar later komt haar stiefzus Belle uit Londen over. Belle heeft de perfecte man gevonden en Clemency is blij … tot ze ontdekt dat die perfecte man Sam is!

21. All Grown Up / Onder volwassenen – Jami Attenberg

Andrea is een single vrouw in New York die met haar identiteit worstelt. Ze probeert eerlijk vragen te beantwoorden als: wat als ik je baby niet wil vasthouden? Kunnen wij daten zonder dat we het ooit over je scheiding moeten hebben? Op een originele, grappige manier lees je over Andrea’s observaties over haar ongewone familieleden, haar vrienden en de mannen met wie ze het bed deelt.

22. The Thing About Love – Julie James

De twee FBI-agenten Jessica Harlow en John Shepherd zijn rivalen, maar worden samen op een undercoverzaak gezet. Beiden hebben ze problemen in hun persoonlijk leven. Ze kunnen voor iedereen verbergen wie ze écht zijn, behalve voor elkaar. Zullen ze de zaak tot een goed einde kunnen brengen ondanks hun rivaliteit?
Goodreads

23. Close Enough to Touch – Colleen Oakley

“One time a boy kissed me and I almost died…” Zo begint het boek dat gaat over Jubilee Jenkins, een jonge vrouw die een medische aandoening heeft waardoor ze allergisch reageert als ze in aanraking komt met andere mensen. Wanneer ze Eric leert kennen, wordt hij al snel verliefd op haar. Hij heeft nog nooit iemand zoals Jubilee ontmoet, maar hij begrijpt niet waarom ze zo afstandelijk doet … Hij probeert haar voor zich te winnen …

24. The Arrangement – Sarah Dunn

Lucy en Owen hebben een stabiele relatie van negen jaar. Tot de avond dat ze beslissen om voor een open relatie te gaan waardoor Lucy een affaire met een man krijgt. Die affaire is verleidelijker dan de relatie die ze met Owen heeft. Ze zal moeten kiezen wat haar écht gelukkig maakt: haar relatie of de affaire?

Non-fictie

goodreads

25. Topdokters – Sofie Mulders

Er zijn of er niet zijn, dat is de ultieme grens. Over die grens vertellen twaalf topdokters in dit boek. Over hun eigen hart en lijf. Over de ethische dilemma’s waarmee ze dagelijks geconfronteerd worden. Ze vertellen over hun werk. Journaliste Sofie Mulders schrijft de perfecte aanvulling bij de televisiereeks.

26. How to Murder Your Life: A Memoir – Cat Marnell

Heb je je altijd al afgevraagd hoe iemand verslaafd raakt aan medicatie? Wat doet het met een mens? En hoe staat een verslaafde tegenover mensen die proberen te helpen? Dat kan je nu lezen in How to Murder Your Life. Cat Marnell beschrijft de gekke euforie, de angstaanjagende terugvallen én de schuld die ze voelt tegenover iedereen. Een belangrijk boek over haar generatie en onze tijd.

27. Once We Were Sisters: A Memoir – Sheila Kohler

Toen Sheila Kohler 37 was, kreeg ze het nieuws dat haar zus, Maxine, vermoord was tijdens een rit op een verlaten weg in Johannesburg. In dit boek vertelt Sheila Kohler over hoe ze met haar zus leefde. Dit is een prachtige en intieme memoire over liefde die plots omkeerde tot dood.

28. VOS: Het leven van Luc De Vos – Leon Verdonschot

Het leven van Luc De Vos wordt aan de hand van verschillende interviews met (jeugd)vrienden, familieleden, muzikanten en bewonderaars geschetst. Op die manier wordt er een intiem portret gemaakt van de held die in november 2014 stierf. Een aanrader voor de fans!

29. This Is Just My Face: Try Not to Stare – Gabourey Sidibe

Gabourey Sidibe maakte haar debuut in de film Precious in 2009. In dit boek vertelt Sidibe over haar eerste job als seksprater via de telefoon. Ze vertelt ook hoe ze bekend werd, terwijl ze omringd werd door rijke mensen en zij nog bij haar moeder in een appartement woonde. Een perfect boek voor iedereen die zich ooit anders voelde en alles heeft gedaan om een droom waar te maken.

Gesponsorde artikelen