5 manieren om blouses te stylen

Geschreven met input van Sans Online

Een blouse is de ideale basisstuk in je kledingkast. Je kunt er de leukste zomerlooks mee maken. Een mooie blouse is dan ook een echte musthave als je het ons vraagt. Je kunt een blouse vrijwel overal mee combineren en verschillende outfits creëren. In deze blog delen 5 manieren waarop jij jouw blouses kunt stylen.

In de broek of rok

Heb je een lange blouse in de kast hangen die aan de voorkant korter is dan aan de achterkant? Draag de voorkant van de blouse dan in bijvoorbeeld een mooie rok of in een jeans. Voor een meer formele look kun je de blouse volledig in de broek of rok dragen. Wil je meer quasi-nonchalant ogen? Draag de blouse dan voor een deel in de broek of rok. Deze manier van stylen is ideaal voor als je niet gezegend bent met een Kardashian bilpartij. Doordat de blouse aan de achterkant langer valt, creëer je meer volume aan de achterkant en haal je de aandacht weg bij je billen.

Onder een trui of vest

Ga voor een preppy look en draag een blouse dichtgeknoopt onder een mooie zachte trui of vest. Het kan in de zomer best lastig zijn te bepalen wat je moet dragen. Daarom kun je het beste laagjes dragen. Als het warmer wordt kun je gemakkelijk een laag kleding uittrekken. Staat de airco aan op kantoor? Dan komt een trui of vest juist van pas! Een trui over een blouse staat elegant en is bovendien nog praktisch ook. Een alternatief voor een trui of vest is de spencer. Spencers zijn terug van weggeweest. Het is een trenditem deze zomer. Je hebt ze in verschillende soorten materialen en kleuren.

Open over de schouder

Off-the-shoulder is een trend die we niet alleen bij jurkjes en tops zien maar ook bij de blouses. Maak de bovenste knoopjes van de blouse los en laat de blouse casual over een schouder vallen. Ideaal voor een zwoele zomeravond. Tip: accentueer je schouders en decolleté en breng een subtiele bronzer aan voor een beetje glow én kleur.

Open met een tanktop

Houd jij van de oversized boyfriend look? Dan heb je vast weleens een overhemd van je vriend geleend. Een oversized overhemd van katoen of linnen is helemaal on-trend deze zomer. Je draagt het overhemd open op een wijde pantalon of een rechte jeans. Voor een beetje taille voeg je een riem toe aan je outfit en draag je onder het overhemd een aangesloten tanktop. Wil je iets meer buik laten zien? Knoop dan alleen de knopen dicht ter hoogte van je taille en laat de onderste open voor een casual look.

Geknoopt

Een gouwe ouwe styling truc is je blouse in je middel te knopen. Dit doe je door de onderste knopen open te laten en met de twee loshangende flappen stof één knoop te maken. Een geknoopte blouse kun je zowel op een mooie flared broek dragen als bijvoorbeeld een spijkerrok. Je laat op een subtiele wijze een beetje huid zien zonder dat het ordinair oogt. Een voordeel van deze manier van dragen is dat je taille creëert.

Meer
Lees meer...