7 redenen waarom Lebron James de meest gehate basketbalspeler is

7 redenen waarom Lebron James de meest gehate basketbalspeler is

Lebron James, forward van de Cleveland Cavaliers, is waarschijnlijk de meest bekende basketbalspeler op deze planeet. Maar met al die faam komt ook een storm van haatreacties. Dit zijn de 7 redenen waarom.

1. Hij is ‘The King’

Die bijnaam is passend voor zijn huidige palmares. In zijn carrière heeft hij drie keer ‘The Finals’ gewonnen, en de trofee voor meest waardevolle speler bij die ‘Finals’. Daarnaast heeft hij ook viermaal de titel gekregen van meest waardevolle speler van de competitie.

2. Dramaqueen

Lebron is misschien wel een geniale speler, maar aan één van zijn kunsten ergeren de fans zich blauw. Meneer James speelt graag de dramaqueen, door zich te laten vallen bij het eerste contact van de tegenstander.

3. Certified trash talker

De power forward van de Cavaliers gaat wel vaker in de clinch met de andere teams. Waarin hij het voortouw neemt door harde woorden te gebruiken. Maar hij is niet de enige die zo’n psychologisch spel hanteert.

4. Ook tegen de refs

Ook met de scheidsrechter heeft hij vaak een hartig woordje.

5. 3…2…1… Fight

Nadat ‘The King’ in een clinch gaat met een speler , volgen er soms wel een paar duwen en klappen. Het lijkt wel meer op een worstelwedstrijd, dan een NBA game.

6. Bandwagon fan

Niet alleen Leonardo Dicaprio, Drake, Snoop Dogg of Justin Bieber zijn wispelturig inzake hun lievelingsploegen. Ook Lebron weet niet altijd goed voor wie hij moet supporteren. Zo droeg hij een Yankeespet tijdens de match tegen de Indians van in de Playoffs. In principe is daar niks mis mee, maar na de nederlaag van de Yankees besloot hij van kant te wisselen. Tijdens de World Series tussen de Cubs en Indians, stond hij in de kijker als een fervente Indians-supporter. Al weet iedereen dat dat niet zo is.

7. Verrader

Op 8 juli 2010 besloot Lebron James om de Cavaliers na acht seizoenen te verlaten om naar South Beach te trekken. Gedurende vier seizoenen ging Lebron aan de slag bij de Miami Heat. Waar hij tweemaal de titel heeft gewonnen. Een keuze die zijn fans nooit konden vergeten. Vooral zijn supporters in Cleveland vonden het onwaarschijnlijk dat hij de Cavs heeft verlaten, zonder een titel te winnen met hun. Eind goed al goed. Want in 2014 keert Lebron terug, om de droom van Cleveland waar te maken. Eén NBA titel, die er uiteindelijk kwam in 2016. Toch bleef zijn keuze als een dolk in de rug voor Cleveland.

Gesponsorde artikelen