9 handgebaren waarmee je in het buitenland iemand ferm kan beledigen

Als je naar het buitenland reist, dan mag je niet vergeten dat daar andere tradities en gewoontes gelden dan bij ons. Meer nog: met een simpel handgebaar dat in ons Belgenlandje volledig onschuldig is, kan je iemand in een ander land ferm beledigen. Let zeker op met deze negen gebaren:

1. Peace (met je handpalm naar binnen)

Giphy

Beledigend in: het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Australië of Nieuw-Zeeland.

Wat het daar betekent: hetzelfde als een middelvinger. Niet doen dus als je het vredesteken wil uitbeelden of als je twee pintjes wil bestellen…

2. Duimen omhoog

Giphy

Beledigend in: Afghanistan, Iran, Griekenland en sommige delen van Italië.

Wat het daar betekent: steek dat maar in je … Juist ja. Opletten dus als je iets wil ‘liken’ of een lift probeert te versieren.

3. Fingers crossed

Giphy

Beledigend in: Vietnam.

Wat het daar betekent: een verwijzing naar de vrouwelijke geslachtsdelen, die gebruikt wordt als scheldgebaar.

4. Kom eens hier

Giphy

Beledigend in: Filipijnen, Singapore en Japan.

Wat het daar betekent: in de Filipijnen wordt dit gebaar enkel gebruikt om honden te roepen, voor mensen is het vreselijk onbeleefd. In Singapore en Japan verwijst dit gebaar naar de dood.

6. Alles oké

Giphy

Beledigend in: Frankrijk, Venezuela, Turkije en Brazilië.

Wat het daar betekent: in Frankrijk gebruik je dit gebaar om iemand een nul te noemen. In de drie andere landen is het een vulgair scheldwoord.

7. Bemoedigend klopje op het hoofd

Giphy

Beledigend in: Thailand.

Wat het daar betekent: voor boeddhisten is het hoofd heilig, omdat je geest daar schuilt. Het hoofd aanraken is dan ook erg ongepast.

8. Duivelsteken

Giphy

Beledigend in: Italië, Spanje, Portugal, Brazilië en Colombia.

Wat het daar betekent: als je dit gebaar achter de rug van een man doet, zeg je eigenlijk dat zijn vrouw hem bedrogen heeft.

9. Stop (of ’talk to the hand’)

Giphy

Beledigend in: Griekenland.

Wat het daar betekent: dit gebaar betekent zoveel als ‘ik wil uitwerpselen in je gezicht wrijven’. No kidding. Het zou teruggaan tot het Byzantijnse Rijk (4de tot 13de eeuw): toen werden de inwoners aangemoedigd om uitwerpselen in het gezicht van geketende gevangenen te smeren.

(Bronnen: SmarterTravel, Taptrip Blog, TelegraphThrillist)
Meer
Lees meer...