19 signalen die keihard aantonen dat je ooit als kelner hebt gewerkt 

Wie ooit in de horeca heeft gestaan, kent de etiquette knal uit zijn hoofd. Je gaat op restaurant hoe het hoort: beleefd én proper. Hier zijn 19 signalen die aantonen dat je ooit als kelner hebt gewerkt: 

1. Je kan ontzettend veel dingen in één hand dragen

“Ja hoor, dat lukt wel.” 😉

2. En je hebt verbazingwekkend snelle reflexen

BAM!

3. Je loopt ook thuis heel snel de trappen op en af

GO GO GO.

4. Net zoals je dagelijks drie borden naar je eigen keuken draagt

😉

5. Je bent een held in small talk

Sowieso, wie ooit kelner was, kan er wat van! 😉

6. En je kan citroenschijfjes snijden als de beste

TSJAK TSJAK TSJAK. Én keirecht.

7. Als iemand moeite heeft met het openen van een wijnfles, ben jij de redder in nood

“Ik zal het wel doen!”

8. En jij drinkt – nog steeds – iedereen onder tafel

Of toch bijna iedereen …

9. Als je op restaurant gaat, vraag je beleefd of er nog plaats is

Je gaat dus niet gewoon zitten in de veronderstelling dat er plaats zat is (op een vrijdagavond).

10. Je luistert en gaat OPZIJ als er iemand met drie borden komt aanstormen

“Oeps, sorry!”

11. Je analyseert en bekritiseert élk zichtbaar detail

“Ja, schoon servetten, wel jammer van de rommel in de gang.”

12. Je bestelt in een – voor de bediening – logische volgorde

1. Drank 2. Eten

13. Je hebt er trouwens ook álle begrip voor als ze een foutje maken

Fouten zijn menselijk. ZEKER in de horeca.

14. Wanneer een ober wil afruimen, zorg jij ervoor dat alles netjes klaarligt

Want je weet, in de horeca: time is money.

15. En jawel, als er papieren placemats liggen, vouw jij ze keurig op

Niets zo ambetant om je rond een klant te wringen om die f*cking papieren op te ruimen! 😉

16. Wanneer je met een groepje gaat eten, zal jij ervoor zorgen dat NIET iedereen apart betaalt

Het totaalbedrag op tafel + fooi.

17. En natuurlijk zal je áltijd een stevige fooi geven

MH
10%. Of meer.

18. Je moet een beetje lachen met mensen die in je huidige job zeggen “dat het druk is”

Probeer dan maar eens acht gerechten te onthouden, de rekening van tafel 24 te brengen, brood te snijden en steekmessen te gaan leggen terwijl je knikt naar de volgende tafel.

19. Jep, jouw gloriedagen als kelner waren de drukste ooit, maar van tijd tot tijd mis je het toch wel een beetje …

Eens een horeca-mens, altijd een horeca-mens <3.

Bron: Buzzfeed
Meer
Lees meer...