Rode Duivels zien Matz Sels geblesseerd afhaken; Ortwin De Wolf opgeroepen als vervanger

Pech blijft de Rode Duivels achtervolgen. Bondscoach Domenico Tedesco zag nu ook Matz Sels uitvallen. De doelman kampt met een blessure aan de adductoren. Ortwin De Wolf van KV Mechelen is zijn verrassende vervanger.

De Rode Duivels staan opnieuw voor een tweeluik in de Nations League. Op donderdag 10 oktober speelt België in Rome op verplaatsing tegen Italië. Op maandag 14 oktober komt Frankrijk vervolgens op bezoek in het Koning Boudewijnstadion.

Voor die wedstrijden maakte Tedesco vorige week zijn selectie bekend. Bij de 23 namen die hij oproep hoorden toen heel wat verrassingen. Met Malick Fofana, Cyril Ngonge, Matte Smets en Maarten Vandevoordt zijn er namelijk vier spelers voor het eerst bij.

Geen Sels …

Aan die lijst met nieuwkomers is nu nog een extra naam toegevoegd. Tedesco zag met Matz Sels namelijk een van zijn doelmannen uitvallen. De doelman van Nottingham Forest is bezig aan een goed seizoen met amper zes tegendoelpunten in zeven wedstrijden in de Premier League. In aanloop naar de interlands met de Rode Duivels liep hij echter een blessure op aan de adductoren.

Sels moet dus afhaken, waardoor er met Koen Casteels en Maarten Vandevoordt nog maar twee doelmannen in de selectie overbleven. Omdat Thomas Kaminski eerder al geblesseerd afhaakte en Arnaud Bodart in de B-kern zit bij Standaard, moest Domenico Tedesco nog een debutant oproepen.

… wel De Wolf

Het gaat om de 27-jarige Ortwin De Wolf. Die kwam in het verleden al uit voor de Belgische beloften, maar krijgt nu pas zijn eerste cap bij de grote jongens. De Wolf komt sinds dit seizoen opnieuw uit in de Pro League en is daar basisspeler bij KV Mechelen.

Meer
Lees meer...