Kerstkortfilm ‘An Almost Christmas Story’ krijgt trailer

Disney+ heeft de trailer gelost voor An Almost Christmas Story. Het gaat om een stop-motion kortfilm van regisseur David Lowery, met Alfonso Cuarón als producer. De film verschijnt op vrijdag 15 november op de streamingdienst.

We zijn ondertussen al over de helft van oktober dus kunnen we stilaan aan Kerstmis beginnen te denken en daar horen ook kerstfilms bij. Disney+ pakt dit najaar uit met een bijzondere geanimeerde kortfilm. Het gaat om An Almost Christmas Story over een kleine uil.

An Almost Christmas Story

An Almost Christmas Story is het derde en laatste deel in Cuarón’s collectie kortfilms voor de feestdagen die hij maakte voor Disney+. Zijn eerste kortfilm, Le Pupille, kreeg een oscarnominatie in 2022 en vorig jaar stond The Shepherd op de shortlist, beide in de categorie Live Action Short Film. “

De kortfilm is gebaseerd op waargebeurde feiten. In 2020 werd namelijk een kleine uil gered uit de kerstboom in het Rockefeller Center in New York City. De trailer voor de kortfilm toont zo hoe het nieuwsgierige uiltje Moon onverwacht vast komt te zitten in een kerstboom die bestemd is voor Rockefeller Plaza. In zijn pogingen om de drukke stad te ontvluchten raakt Moon bevriend met een verdwaald klein meisje genaamd Luna. Samen beginnen ze aan een hartverwarmend avontuur, ontdekken ze de magie van de feestdagen en smeden ze een onwaarschijnlijke band tijdens hun reis terug naar huis. Terug naar hun ouders. 

De kortfilm zal te zien zijn op verschillende filmfestivals en bestaat uit een getalenteerde sterrencast. We horen zo Cary Christopher (Days of Our Lives) als Moon, nieuwkomer Estella Madrigal als Luna, Jim Gaffigan (Bob’s Burgers) als Papa Owl, Mamoudou Athie (Archive 81) als Pelly, Alex Ross Perry (Joshy) als Dave The Dog, Gianna Joseph als Peaky, Phil Rosenthal als Punt, met Natasha Lyonne (Orange is the New Black) als Pat en John C. Reilly (Chicago) als The Folk Singer, die in de short vier liedjes brengt, waarvan twee originele liedjes. 

Bekijk hier de trailer:

An Almost Christmas Story zal vanaf vrijdag 15 november te vinden zijn op Disney+.

Voor meer streamingnieuws kan je je inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...