Gigantisch themapark Universal Epic Universe, over Harry Potter en Nintendo, opent in 2025


In het kort

  • Universal Epic Universe gaat open op 22 mei 2025.
  • Het park heeft meer dan 50 ervaringen in vijf themawerelden. Het onder andere om The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic, Super Nintendo World en How to Train Your Dragon.
  • Tickets en hotelreserveringen gaan de komende weken in de verkoop.

De nieuwste aanwinst van Universal Orlando Resort, Universal Epic Universe, opent zijn poorten op 22 mei 2025. Dit enorme park, dat zich uitstrekt over 750 hectare in Florida, belooft het grootste van de drie bestaande themaparken van Universal Orlando te worden.

Epic Universe biedt meer dan 50 ervaringen in vijf verschillende themawerelden. Deze omvatten The Wizarding World of Harry Potter – Ministry of Magic, Super Nintendo World, How to Train Your Dragon – Isle of Berk, Celestial Park en Dark Universe. Gasten kunnen zich onderdompelen in deze unieke omgevingen, die elk een scala aan attracties en entertainmentopties bieden.

Accommodaties en ticketinformatie

In het hart van het park ligt Loews Hotel’s Universal Helios Grand Hotel. Dit hotel met 500 kamers biedt gasten een exclusief “uniek uitzicht” en directe toegang tot Epic Universe. Karen Irwin, president en COO van Universal Orlando Resort, toonde zich enthousiast over de opening van het park en zei dat het een onvergetelijke vakantie-ervaring zal bieden met een week aan spannende avonturen.

Tickets voor Universal Epic Universe gaan volgende week in de verkoop, te beginnen met meerdaagse tickets en vakantiepakketten. Deze pakketten omvatten toegang tot alle drie de bestaande Universal themaparken plus een dag in Epic Universe. Reserveringen voor het Universal Helios Grand Hotel gaan ook open op 22 oktober, voor verblijven vanaf 22 mei 2025.

Themawerelden en ervaringen

Elke themawereld belooft unieke ervaringen: Celestial Park dient als het centrale punt van het park met zijn glooiende tuinen, waterwegen en paden, en fungeert als een poort naar de andere werelden door middel van majestueuze portalen. De Tovenaarswereld van Harry Potter – Ministerie van Toverkunst combineert elementen van het “toverachtige Parijs” en het Britse Ministerie van Toverkunst, en neemt gasten mee op een reis van een Parijs park naar een verborgen winkelwijk in het tovenaarspark Parijs, voordat ze worden vervoerd naar het Londen van de jaren ’90 in het Ministerie van Toverkunst.

Super Nintendo World brengt iconische Nintendo-personages tot leven in een zintuiglijke omgeving gebaseerd op de Super Mario-franchise en Donkey Kong Country. How to Train Your Dragon – Isle of Berk bevat attracties met een drakenthema, liveshows en interactieve ervaringen geïnspireerd op de DreamWorks-animatietrilogie. Dark Universe dompelt gasten onder in het schimmige dorp Darkmoor, de thuisbasis van klassieke Universal Monster legendes zoals Dracula, de Wolf Man en Frankenstein’s Monster.

Meer
Lees meer...