‘De Slimste Mens ter Wereld’: Bart Appeltans vertelt over het dramatische einde van zijn Buffalo’s

Vanavond zal interieurarchitect Bart Appeltans Raven van Dorst en Jonatan Medart vervoegen in De Slimste Mens ter Wereld. Hij zal daar al meteen een opmerkelijk verhaal uit de doeken doen over het einde van zijn dagen als Johnny.

Bart Appeltans komt vanavond voor de eerste keer in actie in De Slimste Mens ter Wereld. Hij heeft daarbij normale sneakers aan, maar in het verleden waren zijn schoenkeuzes toch een beetje extravaganter.

Buffalo’s

In een fragment uit de aflevering van vanavond vertelt Bart Appeltans over zijn Buffalo’s. “Vroeger toen ik nog een tiener was, was ik een van de Johnny’s. Dus ik had Buffalo-schoenen. En een paar jaar geleden organiseerde een vriendin van mij een nineties party, dus ik dacht: ‘Dit is het moment! Mijn Buffalo’s, ik kan ze opnieuw bovenhalen.’ Dat waren zo van die lichtgrijze Buffalo’s.”

Maar op het feestje ging het mis. “Ik stond daar heel tof op die party met mijn Buffalo’s. Je bent dan acht centimeter groter, ook tof. Je kijkt zo’n beetje over iedereen uit. Maar tegen het einde van de avond zakte ik en zakte ik … En wat was er dus gebeurd? Die Buffalo’s waren helemaal ontbonden. Die rubber had tien jaar in de kast gezeten en door terug contact met de buitenlucht te hebben en drank op de grond … Mijn vriendin heeft nog jaren rubber gevonden in haar interieur. Dat bleef maar komen. Toen heb ik toch afscheid moeten nemen van mijn Buffalo’s.”

Bekijk hier het fragment uit de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...