Timon Verbeeck vertelt in ‘De Slimste Mens ter Wereld’ over zijn boek

In De Slimste Mens ter Wereld nemen vanavond, donderdag 24 oktober, twee schrijvers het tegen elkaar op. Niet alleen Dimitri Verhulst, maar ook nieuwkomer Timon Verbeeck blijkt namelijk een fictieboek te hebben uitgebracht. “Dit boek is mijn poging om kinderen meer te laten lezen”, zegt hij daar zelf over.

Na het afscheid van zangeres Emma Bale, krijgen Bart Appeltans en Dimitri Verhulst donderdagavond nieuwkomer Timon Verbeeck naast hen op de iconische oranje stoelen. Hij is met zijn 22 jaar de jongste kandidaat van het jaar.

Operatie T.O.I.L.E.T.

Timon Verbeeck is vooral bekend op YouTube en TikTok, waar hij creatieve en humoristische video’s maakt die vooral op tieners en jongeren gericht zijn. Recent bracht hij echter ook zijn eerste boek uit. Het gaat om een humoristisch kinderboek Operatie T.O.I.L.E.T..

“Het is een kinderboek. Het is eigenlijk mijn poging om kinderen iets meer te laten lezen en van achter de iPad te halen. Het is met humor, ik ben er eigenlijk echt heel trots op”, zegt Timon zelf over zijn debuut als auteur.

Twee of zelfs drie schrijvers

Daarmee is Dimitri Verhulst dus niet meer de enige schrijver in De Slimste Mens ter Wereld. “Het is wel geen zo’n boek zoals jij het maakt”, zegt Timon tegen zijn collega. “Verschil moet er zijn”, is de reactie van Dimitri Verhulst daarop.

Erik Van Looy haalt daarop met Bechamel Mucho ook de nieuwste roman van Dimitri Verhulst boven. Bart Appeltans voelt zich daarop wel wat benadeeld. Hij bracht met Tijdloos in het verleden namelijk al een interieurboek uit dat Erik dus niet bij zich heeft liggen.

Bekijk hier het fragment uit de aflevering van vanavond:

De Slimste Mens ter Wereld is elke maandag tot en met donderdag om 21.15 uur te zien op Play4 en online via GoPlay.

Meer
Lees meer...