Weet jij ook dat de PLU-nummer van sla 25 is? En dat SA op je uurrooster wil zeggen dat je vrij hebt? Dan werk jij duidelijk bij de Carrefour! En of je er nu als jobstudent werkt of een vaste job hebt, deze 25 dingen zal je zeker herkennen.
1. Je weet dat Carrefour-medewerkers een speciaal taaltje spreken
In het begin was het eventjes wennen om al de nieuwe termen te leren kennen.2. En je had niet meteen door dat SA op je uurrooster stond voor een vrije dag
Semaine Anglaise, je moet het maar weten.3. Je weet dat je elke ochtend en avond moet tikken, in werkkledij
Zodat het exact duidelijk is hoeveel uren en minuten je gewerkt hebt.4. En je kent al de Carrefour-slogans van buiten, want die spelen een hele dag in de winkel
“Twee miljoen klanten, dat moet je verdienen, elke dag!” en “ik keer tevreden terug”.
5. Je weet dat de stomste shift die van 14 tot 18 uur is
Want dan ben je echt je hele dag kwijt en heb je geen late openingsuren.6. En je dag kan niet meer stuk als er proevertjes in de winkel staan
Opeens passeer jij veel meer aan die afdeling.7. Je dacht in het begin dat je nooit deftig met de kassa ging kunnen werken
Gelukkig zijn de kassa’s aan de front-end nu veel simpeler.
8. En je weet dat het de hel was om al die verschillende maaltijdcheques in te brengen
Ticket Restaurant, ecocheques, Supreme Award cadeaucheques, … Gelukkig zijn die nu elektronisch!
9. Het verbaast je nog steeds dat je zoveel PLU-nummers van fruit en groenten kan onthouden
Sla is 25, komkommer 15 en ananas 30.
10. Plus: je kent ondertussen ook al de speciallekes van de kassa
Zoals als je iets niet kan scannen en je die prijs manueel moet inbrengen. Dan moet je eerst de afdeling zoeken, en dan op een ellenlange lijst kiezen tussen stille wijnen, sprankelende wijnen, aperitieven, … Tot je het opgeeft en zomaar iets intikt.
11. En je weet dat je aan de kassa nooit voor familie mag scannen
Die moeten bij een andere kassier(ster) aanschuiven.
12. Je kan alle afdelingen van de winkel opsommen zonder te twijfelen
Droge voeding, zuivel, fruit en groenten, beenhouwerij, vis, traiteur, niet-voeding en de kassa’s natuurlijk.