Het wordt zo stilaan echt koud en dus is er weinig leuker dan in pyjama en kamerjas met een tas warme chocolademelk binnen handbereik onderuit te zakken voor Netflix. Deze week is er bijvoorbeeld een nieuw seizoen van Narcos met een verhuis naar Mexico, een docureeks over honden en The Kominsky Method, een nieuwe komische reeks van de makers van The Big Bang Theory over vriendschap en ouder worden met niemand minder dan Michael Douglas in de hoofdrol.
Series
Het was Narcos dat Netflix deed beseffen dat ook niet-Engelstalige reeksen wereldwijde hits konden worden. Na drie seizoenen van Narcos in Colombia verhuist de reeks en neemt ze een nieuwe start in Mexico onder de veelzeggende titel Narcos: Mexico. De setting verschilt, er is een geheel nieuwe verhaallijn en een nieuwe groep personages, maar aan het concept is niet geraakt:de strijd tussen een plaatselijk drugkartel (in dit geval het Guadalajara-kartel) en de Amerikaanse DEA blijft centraal staan.
De grote sterkte van Narcos was dat het snel, slim en fris was en we hopen dat net deze elementen ook in Narcos: Mexico terug te vinden zijn. Als deze reeks aanslaat kan Netflix vertrokken zijn voor een reis rond de wereld en dan wordt het wachten op een seizoen Narcos: Antwerp.
Hadden we in Michael Douglas ooit een komisch acteur kunnen ontwaren? Eigenlijk wel. The Kominsky Method is een nieuwe komediereeks van de makers van The Big Bang Theory en Two And A Half Men. De reeks is met zijn acht afleveringen eerder bescheiden, maar de opzet is ontzettend veelbelovend. Michael Douglas speelt Sandy Kominsky, een acteercoach die goed is in zijn beroep, maar niet half zo goed is in zijn leven als in zijn werk. Zijn beste vriend is Norman (Alan Arkin) en die komt in een diepe put terecht na het overlijden van zijn vrouw.
Dat klinkt allemaal niet erg vrolijkmakend en toch staat de reeks geboekt als komisch, wat ons alleen nog maar benieuwder maakt. The Kominsky Method is een reeks over ouder worden en vriendschap. Dat komt al sterk naar voren uit de trailer. We zaten al te gniffelen toen we in de trailer Michael Douglas hoorde zeggen “We had not much to talk about, you know, she was half my age” waarna Alan Arkin antwoordt “Half your age is still an old woman.” Kijk, dat vinden wij nu grappig zie.
Daarnaast zijn ook Arrow (S7E04), The Flash (S5E05) en Riverdale (S3E05) ook in deze week van Thanksgiving op post.
En nog daarnaast is er een fijne terugkeer te melden, want na een korte periode van afwezigheid door het verlopen van de licentie heeft Netflix een nieuwe deal weten te onderhandelen over Dicte (3 seizoenen), The Bridge (3 seizoenen) en de Italiaanse maffiareeks Gomorra (2 seizoenen) waardoor deze drie reeksen vanaf heden opnieuw op Netflix terug te vinden zijn.
Film
Deze week hebben we maar over één film iets te melden, maar het is niet de minste. Met The Ballad Of Buster Scruggs is de nieuwe film van niemand minder dan Joel en Ethan Coen exclusief op Netflix terug te vinden. De broers Coen regisseren (bijna) altijd samen en zijn berucht om hun bijzondere gevoel voor humor. Doorheen de jaren hebben ze al filmklassiekers afgeleverd als Fargo (1996), The Big Lebowski (1998), No Country For Old Men (2007) en Inside Llewyn Davis (2013).
Eerst zou The Ballad Of Buster Scruggs een mini-serie worden van zes afleveringen, maar uiteindelijk besloten de broers om van de zes delen toch maar een film te maken. Aan de opzet is dus wel niks veranderd: in zes delen wordt het verhaal verteld van een zekere Buster Scruggs. Hierbij ligt bij elk hoofdstuk de nadruk op een apart gedeelte van het Wilde Westen.
In de film loopt schoon volk rond als James Franco, Tim Blake Nelson, Liam Neeson én Tom Waits. En met de toevoeging van deze film aan hun catalogus kunnen we nu echt wel beginnen zeggen dat Netflix hun films stilaan even serieus begint te nemen als hun series.
Docu & Muziek
Zelf zijn we ooit als kind gebeten door een Mechelse Scheper en hebben we als een gevolg daarvan hondenangst ontwikkeld en we staan dus niet meteen te springen om Dogs te bekijken, maar we begrijpen wel dat vele anderen – dieren – en hondenliefhebbers – hier wel stevig naar uitkijken. Dogs is een zesdelige documentairereeks over – hoe kan het ook anders? – honden waarbij elke aflevering over een andere liefdevolle relatie tussen mens en hond zal gaan.
Zo wordt de relatie tussen een meisje en haar therapiehond (waar we trouwens enorme voorstander van zijn) belicht of het verhaal van een Syrische vluchteling die er alles voor over heeft om zijn hond Zeus over te brengen naar Libanon. Nu we het zo typen klinkt Dogs gewoon als sterke human interest, alleen is er in elk verhaal een grote rol weggelegd voor een hond. Misschien toch maar eens bekijken, het zou onze hondenangst zomaar eens kunnen verhelpen.
Eindigen doen we deze week met een streepje muziek. Dit jaar nog komt Springsteen On Broadway op Netflix. Daar kijken we al een tijdje naar uit, maar in afwachting daarvan kunnen we ons nu al laven aan Loudon Wainwright III, een Amerikaans songwriter en folkzanger die al platen uitbrengt sinds 1970. Hij is de vader van supertalenten Rufus en Martha Wainwright, maar in zijn nieuwe show Surviving Twin reflecteert hij op zijn unieke relatie met zijn vader. Met originele liedjes en emotioneel bewogen verhalen.
Een fijne manier om anderhalf uur door te brengen in afwachting van Springsteen, lijkt ons.