Jong Groen StuAnt nodigt het KVHV uit op hun volgende filmavond

Jong Groen StuAnt, politieke studentenvereniging van jong groene studenten in Antwerpen, betreurt de wereldvreemde uitspraken van het KVHV over holebirelaties in de katholieke kerk. Daarom nodigen ze iedereen, en in het bijzonder het KVHV, uit voor hun volgende filmavond. Met de film ‘Milk’ wil JG Stuant tonen dat er nog heel wat werk is aan de volledige acceptatie van homoseksualiteit in onze samenleving. 

Naar aanleiding van het persbericht van het KVHV schreef Jong Groen StuAnt volgende reactie. In het persbericht halen de katholieke Vlaamse studenten uit naar bisschop Bonny en diens pleidooi voor een kerkelijke erkenning van holebi’s.

“Net wanneer Antwerps bisschop Bonny pleit voor een meer progressieve houding van de kerk tegenover holebirelaties, laten de studenten van het KVHV zich weer van hun meest wereldvreemde kant zien”, stelt Jong Groen StuAnt vast, “We betreuren het conservatieve regel-katholicisme waar het KVHV voor gaat. Religie zou moeten verbinden, niet polariseren. Is het niet het christendom, dat liefde predikt en elke mens als gelijke beschouwt? We steunen dan ook, vanuit onze pluralistische beginselen, de openheid die mensen als Bonny en paus Fransiscus in deze bepleiten.”

Milk

Als wederwoord nodigen de Jonge Groene studenten daarom iedereen, en het KVHV in het bijzonder, uit op hun volgende filmavond in februari. De bekroonde film Milk zal hier het onderwerp zijn: een beklijvende film over een openlijk homoseksueel verkozen politicus in de VS.

“Deze film maakt duidelijk dat er nog heel wat werk is aan de volledige acceptatie van homoseksualiteit in onze samenleving. Dit blijkt nog maar eens uit het bericht dat het KVHV Antwerpen vandaag verspreid heeft”, aldus Jong Groen StuAnt, “Laat ons vanuit de samenleving in dialoog treden met de Kerk en zo meegaan in een verhaal van respect voor eenieders persoonlijkheid.”

Zie ook Facebook: https://www.facebook.com/JGSantwerpen