Oortjes AirPods Pro vervangen? 99 euro per oortje

Apple AirPods Pro
Apple

Vanaf vandaag zijn de nieuwe AirPods Pro van Apple overal te koop in ons land. Die nieuwe AirPods komen natuurlijk ook met een nieuwe prijs, maar liefst 280 euro. En dat is niet alles, want als je een oortje kwijtspeelt, kan dat een dure mop zijn.

Apple kondigde eerder deze week de nieuwe AirPods Pro aan. Wat de oortjes zo speciaal maakt, is dat ze beschikken over noise cancellation. Daardoor wordt het omgevingsgeluid weggefilterd, waardoor je optimaal kan genieten van je muziek. Handig, toch?

Dure vervanging

Apple kennende zou die handige nieuwe functie niet zonder nieuwe prijs zijn. Zo kosten de nieuwe AirPods Pro maar liefst 280 euro. 100 euro meer in vergelijking met de voorgangers. Maar wat als je nu zo’n oortje kwijtspeelt?

Apple AirPods Pro
Apple

Ook daar heeft het techbedrijf aan gedacht. Wanneer je een oortje kwijtraakt moet je in ieder geval diep in je buidel tasten, want één oortje kost 99 euro. Het batterijdoosje vervangen kost je 109 euro. Wil je één van beiden laten repareren dan kost dat ook 99 euro.

De nieuwe AirPods Pro hebben nu ook rubbertjes. Die dienen ervoor om je oorschelp af te schermen van de buitenwereld zodat de noise cancellation goed werkt. Als je zo eentje kwijtraakt, moet je maar rond de 3 euro betalen.

Ear Tip Fit Test

Gebruikers die hun AirPods Pro voor de eerste keer koppelen aan hun iPhone krijgen een Ear Tip Fit Test. Dat is een nieuwe functie die bij de oortjes horen. Met de test moet je je oortjes inbrengen en checkt je telefoon of ze juist geplaatst zijn en je oor genoeg afsluiten. Dat is namelijk belangrijk voor de noise cancellation die omgevingsgeluiden vermindert.

Als je nu overweegt om de nieuwe AirPods te kopen, dan moet je misschien eens nadenken wat voor persoon je bent. Ben je een relatief grote sloddervos, dan kunnen die nieuwe oortjes snel een dure grap worden.

Gesponsorde artikelen