Andy Murray speelt laatste wedstrijd ooit op Olympische Spelen en neemt op iconische manier afscheid

De Schotse tennisspeler Andy Murray (37) stond gisteren voor de laatste keer op de court tijdens de Olympische Spelen. Na afloop van de wedstrijd reageerde hij emotioneel, maar op sociale media kon er wel een mopje vanaf.

De tenniscarrière van de Schot Andy Murray zit erop. Door zijn uitschakeling in de kwartfinales van het dubbelspel met partner Dan Evans speelde hij gisteren zijn allerlaatste wedstrijd. Het werd een emotioneel afscheid op het veld, maar nadien kon er online wel nog een mopje vanaf.

Afscheid

Net voor de start van de Olympische Spelen in Parijs kondigde de Schotse tennisser Andy Murray aan dat de Spelen zijn laatste toernooi zouden worden. Murray liet daarbij ook weten dat hij niet zou deelnemen aan het enkelspel, maar enkel te zien zou zijn bij het dubbelspel samen met Dan Evans. Het duo, dat uitkwam voor Groot-Brittannië, schopte het tot in de kwartfinales, maar daar moesten ze hun meerdere erkennen in het Amerikaanse duo Taylor Fritz en Tommy Paul.

Daardoor werd de wedstrijd van gisteren dus de laatste uit de carrière van Andy Murray, die al sinds 2005 op professioneel niveau tenniste. Het werd een emotioneel afscheid waarbij er zowel bij Murray als Evans traantjes vloeiden. “Uiteraard is het emotioneel, want het is de laatste keer dat ik een competitieve match speel”, klonk het na afloop. “Maar ik ben oprecht gelukkig nu. Ik ben blij met hoe het geëindigd is.”

Hoewel het op het veld van Roland Garros zelf ging om een emotioneel moment, kregen we op sociale media een heel andere beeld te zien van het afscheid van Murray.

“Nooit leuk gevonden”

Kort na zijn afscheid deelde Andy Murray een opvallende post op X. “Ik heb tennis eigenlijk nooit leuk gevonden”, schreef hij daar. De post werd in minder dan een dag tijd al meer dan 700.000 keer geliket. Ook Murrays moeder, Judy Murray, reageerde al op de post van haar zoon. “Ik ook niet” voegde ze daarbij toe aan zijn woorden.

Daarnaast veranderde Murray ook meteen zijn bio op X van “Ik speel tennis” naar “Ik speelde tennis”.

Bekijk hier de post van Andy Murray op X:

Bekijk hier de post van de moeder van Andy Murray:

Meer
Lees meer...