Apple TV+ komt met documentaire ‘K-pop Idols’ met Jessi, CRAVITY en BLACKSWAN

Apple TV+ komt met een nieuwe documentaire die volledig in het teken zal staan van K-pop. De documentaire kreeg de toepasselijke naam K-Pop Idols en zal bestaan uit zes afleveringen. Deze zullen vanaf vrijdag 30 augustus te vinden zijn op de streamingdienst.

Fans van K-pop kunnen binnenkort terecht op Apple TV+ voor de nieuwe documentaire K-Pop Idols. Daarin zullen verschillende K-popartiesten gevolgd worden.

K-Pop Idols

Apple TV+ komt op vrijdag 30 augustus met de docureeks K-Pop Idols. Daarin zal de streamingdienst dieper ingaan op het genre door verschillende K-popartiesten te volgen. Het gaat in de eerste plaats om soloartieste Jessi, die haar debuut maakte in 2005. Daarna maakte ze deel uit van de hiphopgroep Uptown en het trio Lucky J, waarna ze in 2019 haar solocarrière begon. Jessi is geboren in de Verenigde Staten, maar verhuisde toen ze 15 was naar Zuid-Korea.

De tweede K-popartiest die we zullen volgen is de boyband CRAVITY. De groep bestaat uit negen leden en maakte zijn debuut in 2020. De groep heeft met Minhee en Hyeongjun twee leden die deel uitmaakten van de groep X1, die gevormd werd in het programma Produce X 101. X1 moest echter al na enkele maanden splitten na vermoedens van fraude bij de stemmen in de finale.

De derde groep die gevolgd zal worden in BLACKSWAN. Het gaat hier om een bijzondere groep, want geen enkel van de vier leden is Koreaans. Het gaat namelijk om de Senegalees-Belgische Fatou, de Amerikaanse Nvee, de Braziliaans-Duitse Gabi en de Indiaanse Shriya. Omdat het viertal traint in Zuid-Korea volgens het K-popsysteem worden ze dus wel gezien als een K-popgroep. Zij zullen dus zeker een interessante blik kunnen werpen op de K-popwereld.

Teaser

In de documentaire zullen we beelden te zien krijgen van de artiesten tijdens hun trainingen en zullen ze ook interviews geven over hoe het is om een K-popartiest te zijn. In de eerste teaser zien we zo al beelden van Jessi, CRAVITY en BLACKSWAN in de danszaal, waar ze duidelijk alles in het werk stellen om een zo goed mogelijk optreden voor te bereiden.

Bekijk hier de eerste teaser:

K-Pop Idols zal vanaf vrijdag 30 augustus te vinden zijn op de streamingdienst Apple TV+.

Wil je op de hoogte blijven van alles over K-pop? Schrijf je dan in op onze gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Voor meer streamingnieuws kan je je gratis inschrijven op onze wekelijkse streamingnieuwsbrief.

Meer
Lees meer...