‘Avatar: The Last Airbender’-makers stappen uit Netflix’ live action-remake

Michael Dante DiMartino, medebedenker van de animatieserie Avatar: The Last Airbender, heeft op zijn website aangekondigd dat hij en Bryan Kontiezko stoppen met de remake. Hij schreef een open brief aan de fans van de show.

In die open brief deelde DiMartino mee dat hijzelf en medebedenker Bryan Konietzko in juni besloten een einde te maken aan hun samenwerking met Netflix. “Velen van jullie hebben me om updates gevraagd. Ik kan jullie eindelijk vertellen dat ik niet langer betrokken ben bij het project. In juni van dit jaar, na twee jaar voorbereiden, namen Bryan Konietzko en ik de moeilijke beslissing om de productie te verlaten.”

Niet volgens plan

Netflix, Bryan Konietzko en Michael DiMartino startten het project op in 2018. Maar niet alles verliep zoals gepland. Netflix zei dat het de makers’ visie wou eren en hun creatieviteit wou steunen. “We waren enthousiast over de mogelijkheid om aan het roer te staan. Helaas ging het niet zoals we hadden gehoopt”, vertelt DiMartino in zijn open brief.

https://www.instagram.com/p/CDy5Fp4H7Fw/?utm_source=ig_web_copy_link

“Producties zijn uitdagend. Er doen zich onvoorziene gebeurtenissen voor. Plannen moeten veranderen. En als die dingen op andere momenten in mijn carrière hadden gebeurd, zou ik geprobeerd hebben als een luchtnomade te zijn en me aanpassen. Ik doe mijn best om met de stroom mee te gaan, ongeacht welk obstakel er op mijn weg wordt gezet. Maar zelfs een luchtnomade weet wanneer het niet meer de moeite waard is.”

Michael verwees ook naar personages uit de serie. “Ik heb wat naar advies van oom Iroh geluisterd. Ik begon mezelf de grote vraag te stellen: Wie ben je en wat wil je?”

Niet het einde van de live action

De schrijver benadrukt wel dat de live actionremake potentieel heeft. Netflix zal niet stoppen met de productie ervan, maar deze remake zal niet volgens DiMartino en Konietzko’s visie zijn. En DiMartino is niet van plan te stoppen met de Avatar-wereld.

“Deze verhalen en personages zijn belangrijk voor mij en de hernieuwde interesse in Avatar en Korra was inspirerend om te zien”, besluit Michael. Maar hij benadrukt wel dat hij teleurgesteld en gefrustreerd is. Hij sluit af met een andere quote van oom Iroh: “Soms is het leven als deze donkere tunnel. Je kunt niet altijd het licht aan het einde van de tunnel zien, maar als je gewoon blijft doorgaan kom je op een betere plek.”

https://www.instagram.com/p/CDy5EcgDELh/?utm_source=ig_web_copy_link
Meer
Lees meer...