Belgen vinden autorijden in ons land totaal onverwacht erg fijn, we halen het dan ook op ‘wazeyness’

Belgen vinden autorijden in ons land totaal onverwacht erg fijn, we halen het dan ook op ‘wazeyness’

Het is moeilijk te geloven, maar volgens de jaarlijkse gebruikersenquête van Waze staat België op de zevende plaats op de ranking van ‘land met de beste rijervaring’. De Nederlanders rijden dan weer met het meeste plezier door hun land, in El Salvador is dat het minst.

Elk jaar brengt Waze, een navigatie- en verkeersapplicatie van Google, de Driver Satisfaction Index uit. Daarin wordt aangegeven met hoeveel plezier automobilisten achter het stuur zitten. Het eindresultaat is een combinatie van verschillende factoren: verkeersdrukte en files; wegkwaliteit en infrastructuur; verkeersveiligheid; diensten zoals tankstations en parkeerplaatsen; impact van olieprijzen; en ‘wazeyness’.

En wat blijkt? België staat compleet onverwacht op een zesde plaats. Nederland wint de rangschikking, en zelfs de Verenigde Staten staan opvallend hoog. Maar dat kan volgens Waze verklaard worden door het grote aantal kleine steden met goede weginfrastructuur. Qua kwaliteit van ons wegennet, gaf de Belg zich zelfs een 8,6 op tien. Alleen Spanje en Nederland doen op dat vlak nog beter.

Wazey Belgen

Voor heel wat chauffeurs die zich vaak op de baan begeven, zijn dit waarschijnlijk toch wel opmerkelijke resultaten. En dat geven ze bij Waze ook wel zelf aan. Want ook in hun speciale ‘Wazeyness’-rangschikking staan we helemaal bovenaan. Wat is de Wazeyness-index? Wel, Waze werd ontwikkeld rond het geloof dat we allemaal samen voor een beter verkeer moeten gaan, en moedigt bestuurders dan ook aan om zelf gevaren te melden. Op die manier kunnen we het verkeer voor iedereen wat aangenamer maken.

De Wazeyness-rangschikking toont dan ook welk land het positiefst is, in vergelijking met de echte staat van hun wegennet. En volgens het dochterbedrijf van Google zijn wij Belgen het meest ‘wazey’. Niemand ter wereld is positiever dan wij, zelfs ondanks het feit dat bijna niemand ter wereld meer in de file staat dan Belgen.

Waze

Gesponsorde artikelen