Benedict Cumberbatch reageert voor het eerst op geruchten dat hij de nieuwe James Bond zou worden

Benedict Cumberbatch reageert voor het eerst op geruchten dat hij de nieuwe James Bond zou worden

Weinig filmpersonages zijn zo iconisch als James Bond. Er is dan ook altijd heel veel te doen over wie de rol op zich mag nemen. Nu Daniel Craig binnenkort waarschijnlijk begint aan zijn laatste Bond-film, worden heel wat opvolgers genoemd. Een van de meest genoemde namen is Benedict Cumberbatch. De acteur kreeg recent dan ook vragen over het thema en ontkende, noch bekende.

De volgende film van James Bond komt uit in november 2019 en zal waarschijnlijk de laatste zijn met Daniel Craig in de hoofdrol. Er is dus nog niet direct een nieuwe James Bond nodig, maar toch speculeren de fans al volop. Namen die dan het vaakst genoemd worden zijn Tom Hardy, Tom Hiddleston, Idris Elba en Benedict Cumberbatch.

Die laatste kreeg dit weekend op een beurs in Londen een vraag over die geruchten. De Britse acteur, vooral bekend als Sherlock Holmes in de serie Sherlock, hield het op een korte “No comment” en wilde de geruchten niet bekennen of ontkennen.

Achtste James Bond

Het is overigens maar de vraag of de makers van de James Bond-films al bezig zijn met de zoektocht naar een nieuwe Bond. Momenteel wordt vooral druk gezocht naar een regisseur voor de volgende film. Onder andere Denis Villeneuve en Yann Demange worden daarvoor genoemd. Het scenario is opnieuw van de hand van Neal Purvis en Robert Wade.

Indien Cumberbatch zou gekozen worden als volgende James Bond, wordt hij de achtste acteur die de iconische rol op zich neemt. Sinds 2006 speelt Daniel Craig de geheim agent. Als hij de rol ook in de volgende film op zich neemt, is het al de vijfde film met hem in de hoofdrol. Enkel de recent overleden Roger Moore en Sean Connery speelden meer films.

Gesponsorde artikelen